Bivši košarkaš Partizana je na SOS kanalu imao dosta reči hvale za Crvenu zvezdu.
Gostujući u emisiji ‘Zona press’, Goran Grbović se osvrnuo i na sinoćnju utakmicu i poraz Crvene zvezde od Reala, treći u nizu u svim takmičenjima.

– Šta je problem sa Crvenom zvezdom, oni zbog sistema igrača i onoga što oni znaju i mogu, sve je slično. Počev od Jovića, preko Gudurića, Lazića, završivši sa Simonovićem, što se odbrane tiče. Što Dule Vujošević kaže, imaju specijalce, sem Lazića, koji mogu u odbrani da se menjaju i da sačuvaju najboljeg igrača Evrolige. Zvezda ima bar trojicu takvih. I on neće dati šest poena, otpočeo je Grbović.


Tema je naravno bila i odbrana crveno-belih za koju je, kako popularni Grba tvrdi, recept našao Partizan koji je zbog toga i trijumfovao u derbiju.

– Partizan je dobio isto onako kako i Žalgiris, ubrzao je igru. Slomio taj zid odbrane i Zvezda više nije imala šta tu da traži. I Željko Obradović i Itudis su potcenili Radonjića, jedina inovacija koju je Radonjić od svih trenera u Evropi uveo jeste igra sa četiri krilna igrača. Željko ništa nije promenio, a Itudis je sa onom dramom samo bleda senka Obradovića, dodao je bivši reprezentativac.

Što se komplimenata tiče, nekadašnji košarkaš Partizana ih nije štedeo prema strategu ‘večitog rivala’. Radonjića je izdvojio kao jedinog trenera u Evropi koji je uneo nešto novo u najjače takmičenje ‘starog kontinenta’.

– Radonjić je sa svojim radom u Evroligi zaslužio da bude najbolji trener sezone. Drugi imaju mnogo kvalitetnije ekipe, Perasović je dobro rekao, nemaju veći budžet od Zvezde ali imaju bolji tim, bolje Amerikance. Okosnica Dejana Radonjića su domaći igrači koji su povratnici! Bjelica nije mogao da nađe angažman u Evropi, možda je mogao i Erceg da se vrati, Simonović se vratio jer mu nije išlo u Ortezu, Dženkins se vratio, tamo je davao dva poena, ovde cveta. Sutra kad ga odvedu u Makabi opet će ubacivati po dva poena, kazao je Goran Grbović.

Grbović je govorio i o budućnosti srpske košarke i domaćih košarkaša, kao i o radu Miška Ražnatovića u Megi.

– Budućnost srpske košarke je u rukama Zvezde, ta gospoda imaju odgovornost jer ima sve košarkaške resurse u svojim rukama, Partizan ih nema. Mega Vizura dovodi strance… Meni kada kažu Miško ima talentovane strance, Luvavu, ‘Vuvavu’, ne znam ni kako se zove, to mene uopšte ne zanima. Dovodi talentovane klince od po 14 godina, neka ih razvijaju tamo gde treba to da rade. Mene interesuju samo naši klinci, Srbi, Crnogorci, oni koji dolaze sa našeg govornog područja, zaključio je nekadašnji košarkaš.

(Izvor: YouTube/Poznavalac)