0
Košarka

SEZONA KARIJERE SJAJNOG KOŠARKAŠA: Anđušić potvrdio odličnu formu

Objavljeno: 05.02.17 u 13:55

Srpski košarkaš Danilo Anđušić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu Parme u VTB ligi, ali je njegov tim doživeo novi poraz. Bolji od Parme bio je Jenisej rezultatom 87:82.

Gosti su se odlično držali u prvom poluvremenu, koje je Anđušić završio sa čak 23 poena, ali je Jenisej u trećem periodu sveo svog rivala na samo šest poena, a postigao 18 i tako praktično rešio utakmicu. Iako se Parma probudila u poslednjoj četvrtini, jedino je uspela da ubaži poraz.

Anđušić je na kraju za 33 minuta na terenu postigao 27 poena, uz četiri asistencije i tri skoka. Međutim, od njegovih saigrača jedino je još raspoložen bio Sergej Černov sa 17 poena.

Jenisej je do trijumfa predvodio Sulejman Brajmoh sa 21 poenom i devet skokova, dok je Toni Tejlor imao 16 poena i pet skokova.

Anđušić se od početka sezone istakao kao najbolji igrač Parme, sa prosekom od 19,8 poena, 3,9 skokova i 3,6 asistencija po utakmici. On je trenutno treći strelac VTB lige iza Nikolasa Minerata iz Avtodora sa 22.9 i Alekseja Šveda sa 20.3 poena u proseku. Ipak, to nije pomoglo Parmi da se pomeri sa samog začelja tabele, pošto je još bez pobede u VTB ligi posle 15 utakmica.

Jenisej je protiv Anđušića i njegovih saigrača ostvario sedmu pobedu i sada je na sedmom mestu tabele, na čijem čelu je CSKA sa skorom od 13 trijumfa i samo jednim porazom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter