Trofejni stručnjak je govorio i o sudijama koji dele pravdu Zvezdi, stanju u ABA ligi, tužbi Partizanu, svojoj situaciji u Limožu…

U intervjuu za ‘Novosti’, bivši trener Partizana, a sada francuskog Limoža iskreno i od srca prokomentarisao je igre Crvene zvezde u Evroligi, ali i stanje koje je dovelo do ovakve ‘dominacije’.


– Moram da kažem da Crvena zvezda igra stvarno dobro. To nije nešto što me raduje, ali to je činjenica. Čak i to što oni sad igraju tako dobro ne opravdava način na koji je ona uspostavljenja, uvođenjem UPPR, likvidacijom dugova, rušenjem Partizana, sprečavanjem sponzora da idu u Partizan i njihovim okretanjem prema Zvezdi, gde je bio jako bitan uticaj politike, fuzijom dvaju klubova koja nije bila sasvim legalna, gde su se sakupili tradicija i publika jednog kluba i infrastruktura drugog, što nije bilo urađeno pravno sasvim čisto. Sve ono što sam govorio da je velika zamerka i mrlja na celu tu priču – ostaje – izjavio je Vujošević.

– Jedna od tajni ovako dobrih rezultata u Evroligi, koje niko nije očekivao, jeste izvanredna odbrana koja se zasniva na postojanju dva-tri “specijalca” koja čuvaju protivničke igrače “jedan na jedan” i čine nepotrebnim velike rotacije, što su svi u funkciji tima, i to se vidi naročito u napadu, gde se dosta koristi unutrašnja igra, i što imaju sreću da učestvuju u lakšem takmičenju, jer je Jadranska liga, ipak, slabija nego što je bila ranijih godina i lakša od španskog prvenstva, turske ili VTB lige. Takođe, vidi se veliki uticaj kluba u Evroligi. Ove i prošle godine sudije iz Jadranske lige su najmanje petnaest puta sudile Zvezdi u Evroligi, što se Partizanu nikada nije dešavalo, i što pokazuje snagu kluba kada je u pitanju logistika

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Međutim, bilo je i zamerki na tim Partizana, kao i na račun medija koji su, kako kaže, pod kontrolom Crvene zvezde.

– Naoko ima dobar rezultat. Međutim, u Jadranskoj ligi, ovakva kakva je, jedini rezultat koji vredi je prvo mesto. Partizan je napravio tim od dosta starih i povređenih igrača, koji nema drugi smisao nego pravljenje rezultata. Protiv ovakve Zvezde nemaju šansu da naprave taj rezultat u Jadranskoj ligi. Takvu koncepciju ne razumem i ne podržavam. Tu strategiju podržavaju mediji koji su pod kontrolom Crvene zvezde, zato što Zvezdi odgovara takva druga, efemerna pozicija Partizana – objasnio je Vujošević.

Vujošević još uvek ima nerešene sporove sa Partizanom zbog čega će se možda i na sud, ali ne dok traje sezona, jer ne želi da remeti klub u bitnom momentu.

– Moj osnovni problem s Partizanom je to što mi ne plaćaju dugove. Čujem da se ove godine u klubu redovno plaća. Međutim, niko se ne javlja da makar telefonom proba da objasni zbog čega se ne ispunjavaju obaveze prema meni. Sigurno ih neću blokirati dok traje liga, jer ne želim da bilo kome budem alibi za bilo kakav rezultatski neuspeh. Ali pare koje sam zaradio, i koje su mi potrebne da bi moja familija živela, sin se školovao, a ja lečio, moraću da potražujem na način na koji me primoraju – objasnio je Vujošević.

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Govorio je i o svojoj situaciji u Limožu, te potvrdio da napušta Pariz na kraju tekuće sezone.

– Do kraja sezone sigurno ostajem, boreći se svakodnevno da uradim što je moguće više u ovoj situaciji u kojoj se nalazim, koja je specifična i delikatna. S druge strane, ono što me podseća na rad u Srbiji, to je da u Limožu publika veoma voli košarku i razume se u nju. Ovo je grad košarke i to je ovde sport broj jedan. Male su šanse da ostanem i posle ove sezone. Međutim, kada je u pitanju trenutni rad, to nema nikakve važnosti – zaključio je Duško Vujošević.