0
Košarka

‘GROBARI SU NAJLUĐI, TAMO SE POD TRESE’: Francuz na zalasku karijere pamti samo jedno – pakao ‘Pionira’!

Objavljeno: 03.02.17 u 13:13

Čak 16 godina posle utakmica Partizana i Asvela, francuski košarkaš Amare Si pamti ludnicu koju su tada priredili popularni ‘Grobari’.

Francuski košarkaš Amare Si sada nastupa za Monako, ali je do njega stigao kroz 16 godina dugu profesionalnu karijeru koju je počeo u dresu Asvela.

I ‘vatreno krštenje’ u prvoj sezoni imao je na ‘vrelom’ terenu tadašnje dvorane ‘Pionir’, koji Si i dan danas pamti.

VUJOŠEVIĆ OD SRCA: Nije mi drago zbog Zvezdinih rezultata, ali ko je kriv Partizanu zbog ovakvog tima?! (FOTO)

U intervjuu datom u Francuskoj Amare Si je na pitanje ‘gde je prisustvovao najluđoj atmosferi u karijeri’, odgovorio bez puno razmišljanja – Beograd, Grobari.

– Sećam se u dvorani ‘Pionir’ u Beogradu protiv Partizana, to je bilo najluđe. Neverovatno, ali istinito. Potpuno ludilo od atmosfere. Te godine sam prvi put bio profesionalac, a tada nisam smeo da izađem pred te lude navijače na parket. Pod je vibrirao, ma ludnica! Ali smo pobedili. Izgubili smo prvi meč, a pobedili u Beogradu, što je bilo neverovatno – objasnio je svoja sećanja Amare Si.

Podsećanja radi, Partizan se tada sastao sa Asvelom u okviru FIBA Supro lige. U prvom meču je pobedio, ali je u sledeća dva poražen i nije uspeo da zakaže duel sa moskovskim CSKA u sledećoj rundi.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter