0
Košarka

FOTO: thesportsquotient.com

NBA: Noć bez Srba u kojoj su dominirali Durent i Voker, magičnih 25 skokova Gobera (VIDEO)

Objavljeno: 21.01.17 u 09:11

Noćas je odigrano devet mečeva NBA lige, tri kluba koja u svojim redovima imaju Srbe nisu igrala.
Mada su Pelikansi bili favoriti na svom parketu, Bruklin je došao do tek devete pobede maestralnom igrom i ubedljivom razlikom. Netsi su vodili na samom startu, da bi domaći tim preuzeo prednost do kraja četvrtine, koja je u jednom momentu bila plus devet. Već sa starta drugog kvartala Bruklin se vraća u igru, preokreće i ne ispušta predost do završetka duela. Najubedljivija razlika netsa je bila plus od 33 poena, da bi na kraju bilo ‘samo’ 20 razlike. Bruk Lopez i Bojan Bogdanović su postigli po 23 poena u pobedi svog tima, a Entoni Dejvis je imao 22 na drugoj strani.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

‘Ratnici’ su nastavili da pobeđuju, ovoga puta u Hjustonu. Neizvesnost nije bila dugog roka, Roketsi su vodili do polovine prve deonice, nakon čega je usledio preokret i u kontinuitetu dobra igra Golden Stejta koja domaćinu nije dala nikakve šanse za eventualni povratak. Voriorsi su jedino u poslednjem minutu do poluvremena mogli da izgube vodstvo, ali se to nije desilo, tako da su nastavili furiozno i ubrzo imali plus od 22 poena razlike. Kevin Durent je predvodio ‘ratnike’ sa 32 poena i sedam asistencija, Stef Kari je dodao 24 poena, Tompson 16, a Grin 15. Klint Kapela je postigao 22 poena, pratili su ga Harden i Deker sa po 17.

U Dalasu je noćas viđena neverovatna scena, čiji je ‘režiser’ bio francuski centar Rudi Gober. Najneizvesniji duel je obilovao preokretima i završen je tek nakon produžetka, u korist gostiju, Jute. U finišu poslednjeg kvartala, na 25 sekundi do kraja, Set Kari je pogodio trojku za izjednačenje, što se ispostavilo kao konačan rezultat regularnog toka. U produžetku je Juta imala prednost, da bi usledila neverovatna serija Jute u poslednjih dva minuta duela od 9:2, koja je odlučila pobednika. Pomenuti Gober je u trijumfu svoje ekipe imao 27 poena i čak 25 skokova (10 ofanzivnih i 15 defanzivnih), dok je Hejvord postigao poen manje. Na drugoj strani Barns je imao 19, a Deron Vilijams 16 poena.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

REZULTATI:

Šarlot – Toronto 113:78

Orlando – Milvoki 112:96

Filadelfija – Portland 93:92

Atlanta – Čikago 102:93

Hjuston – Golden Stejt 108:125

Memfis – Sakramento 107:91

Nju Orleans – Bruklin 114:143

Dalas – Juta 107:112

LA Lejkers – Indijana 108:96

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter