0
Evroliga

EVROLIGA: Real se sa mukom izvukao iz ’zelene šume’, Darušafaka u poslednjoj deonici slomila Uniks

Objavljeno: 20.01.17 u 20:01

„Kraljevski klub“ slavio je na gostovanju u Kaunasu rezultatom 74:59, dok je Darušafaka kod kuće savladala tim iz Kazanja sa 71:64.

Košarkaši Reala su do pobede u „Žalgiris areni“ stigli serijom od 14:0 na otvaranju poslednje deonice, u koju su timovi ušli sa egal rezultatom, 53:53. Inicijator ove serije bio je Trej Tompkins, koji je pogodio tri vezane trojke i odlepio svoj tim na opiljivu razliku.

Najefikasniji u redovima Madriđana bio je Otelo Hanter sa 14 poena, dok je pomenuti Tompkins, ubacio 12 poena (4/6 za tri). Kod domćina najviše se istakao Augusto Lima sa 13 poena i 6 skokova, dok su Jankunas i Lekavičius dodali po 11.

U drugom meču ekipa Darušafake je meč takođe prelomila u poslednjoj četvrtini, mada se čini da je to mogla da uradi i znatno ranije.

Imao je turski predstavnik krajem prve četvrtine prednost od 23:11, međutim gosti su se do poluvremena vratili u meč i na veliki odmor otišli sa poenom prednosti.

Toliko su imali i uoči poslednjh 10 minuta, ali je Darušafaka uspela da se do sredine ove deonice odlepi na dvocifrenu prednost, koju do kraja više nije ispuštala.

U ekipi Dejvida Blata, najefikasniji je bio Adrijen Moerman koji je ubacio 17 poena (7sk),  pratio ga je Bred Vonamejker sa 16 poena 7 skokova i 5 asistencija.

Odličnu partiju pružio je i doskorašnji centar Cibone, Ante Žižić koji je meč završio sa 13 poena i 5 skokova, za više od 33 minuta na parketu. Kod ruske ekipe, najviše se istakao Kit Lengford sa 16 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter