0
AdmiralBet ABA Liga

VREMEPLOV: Sve zvezde na jednom mestu – ‘Ol-star‘ na balkanski način (VIDEO)

Objavljeno: 15.01.17 u 00:07

Jadranska liga je 2007. godine rugi put zabavila publiku na način koji NBA radi svake sezone.

Ljubljanska dvorana „Tivoli“ je 27. decembra bila mesto okupljanja tada najboljih igrača u NLB ligi, koji su, kao što je to praksa i u Americi, bili podeljeni na timove „istok“ i „zapad“.

Najviše glasova publike za učešće na ovom prestižnom događaju imao je tadašnji centar Partizana, Nikola Peković koji je igrao fenomenalno, a odmah iza njega je bio Marko Milič, on je te godine iz Real Madrida prešao u Olimpiju, a prethodno je igrao i za Finiks Sanse.

Ekipe iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine su činile „istok“, dok su za „zapad“ igrali košarkaši iz Hrvatske i Slovenije. Pored Pekovića, u timu čiji je strateg bio Duško Vujošević, bili su još njegov saigrač Milenko Tepić, Nebojša Joksimović iz Hemofarma, kao i Tadija Dragićević i Omar Kuk iz Crvene zvezde. Trener Zadra Aleksandar Petrović je sedeo na drugoj klupi i na par sati bio trener timu u kojem su sem Miliča bili Lari Ajuso i Lonzo Hoskin iz Cibone, Todor Gačevski iz Zadra, i Jasmin Hukić, Olimpijin krilni igrač. Ajuso i Hoskin se kasnije ipak nisu našli u „Tivoliju“.

Za razliku one utakmice u NBA i tamošnja atraktivna zakucavanja, ovu su krasili šutevi iz daljine i veliki broj trojki. Prednjačio je Milenko Tepić koji ih je pogodio pet, i to najviše u poslednjoj četvrtini kada je serijom rešio pitanje pobednika. „Zapad“ je imao prednost tokom većeg dela prvog poluvremena, tokom trećeg kvartala je „Istok“ prešao u vodstvo i potvrdio dominaciju samih ekipa iz kojih su igrači došli u NLB ligi.

Najkorisniji na meču, ili MVP Ol-stara (što je te godine u Americi bio Kobi Brajant) bio je Nikola Peković koji je imao 26 poena, Dragićević je postigao 18, a Tepić 17. „Istok“ je slavio sa 136:113 (26:33, 31:26, 37:25, 42:29), ali to nije bilo sve. Usledila su takmičenja u trojkama i zakucavanju.

Tadija Dragićević je uspeo da trijumfuje i u šutiranju trojki, nakon dodatnih pokušaja bio je bolji od Gorana Jagodnika iz Hemofarma. Obojica su ubacili po četiri trojke, ali je igrač Crvene zvezde pogodio i dodatni šut. Do finala je Dragićević došao pobedom nad Rudežom (9:6), a Jagodnik nad Gačevskim (6:5). Čuveni Džejson Kapono je to godine slavio u SAD.

Što se zakucavanja tiče, Džerald Grin je slavio u Las Vegasu. Na Balkanu je, sadašnji igrač Orlando Medžika, a tadašnji Splita, Damjan Rudež ponovo pretrpeo poraz, ovog puta u finalu. Tamo je bolji bio igrač Vojvodine Srbijagas Ilija Pavković. Odluku o pobedniku na ovom najatraktivnijem takmičenju doneli su članovi reprezentacije Jugoslavije koji su 1970. godine osvojili Svetsko prvenstvo u tom istom gradu.

Izborom novinara Nikola Peković je dobio priznanje za najboljeg igrača mlađeg od 21 godine, drugi na listi je bio Goran Dragić, a treći Tadija Dragićević. Prva dvojica su se okušala u NBA ligi, i još uvek su tamo.

Ove sezone se sasvim sigurno neće igrati „ol-star“ na Jadranu, a ni nema planova za naredne. Zato će se, kao i uvek, održati u NBA ligi, te iskoristite šansu i glasajte na svojim društvenim mrežama i sajtu NBA lige za Nikolu Jokića (Nikola Jokic #NBAVote), Nemanju Bjelicu (Nemanja Bjelica #NBAVote) i Bobana Marjanovića (Boban Marjanovic #NBAVote).

(Izvor: YouTube/ZviZdo)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

„Istok“ – „Zapad“ 136:113 (26:33, 31:26, 37:25, 42:29)

„Istok“: Nemanja Gordić 2 (Budućnost/Budućnost), Vladimir Micov 8 (Budućnost/Galatasaraj), Nebojša Joksimović 9 (Hemofarm/Cibona), Tadija Dragićević 22 (Crvena zvezda/Aris), Vladan Vukosavljević 18 (Hemofarm/Hups Klub), Milton Palasio 5 (Partizan/z.k.), Omar Kuk 5 (Crvena zvezda/Estudijantes), Goran Jagodnik 11 (Hemofarm/Ilirija), Siniša Štemberger 5 (Široki Prima pivo/z.k.), Milenko Tepić 17 (Partizan/Orlandina), Nikola Peković 26 (Partizan/Minesota Timbervulfs), Vladimir Golubović 8 (Vojvodina Srbijagas/Best Balikešir).

Trener – Duško Vujošević (Partizan/Limož), asistent – Stevan Karadžić (Crvena zvezda/z.k.)

„Zapad“: Jakov Vladović 8 (Zagreb/Zadar), Robert Troha 17 (Helios/z.k.), Andrija Stipanović 10 (Split/Bujukčekmedže), Jaka Klobučar 6 (Union Olimpija/Istanbul BB), Damjan Rudež 13 (Split/Orlando Medžik), Marko Milić 12 (Union Olimpija/z.k.), Todor Gečevski 8 (Zadar/z.k.), Jure Lalić (Zadar/MZT), Ante Tomić 6 (Zagreb/Barselona), Kori Bruer 22 (Zadar/z.k.), Jasmin Hukić 9 (Union Olimpija/Ilirija), Lukša Andrić 2 (Cibona/Solnok).

Trener – Aleksndar Petrović (Zadar/z.k.), asistent – Memi Bečirovič (Helios/Đangsu Dragons)

* (tadašnji klub/sadašnji klub (z.k. – završio karijeru))

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter