1
Evroliga

EVROLIGA: Bamberg ’ispustio’ Uniks u Kazanju

Objavljeno: 12.01.17 u 19:29

Košarkaši Uniksa slavili su na domaćem terenu protiv ekipe Brose Basketa, rezultatom 63:58 (13:20; 17:16; 16:11; 17:11), iako su gosti držali prednost tokom tri četvrtine utakmice.

Šampion Nemačke nije uspeo da dođe do važne pobede na gostovanju u Rusiji, iako su veći deo utakmice bili bolji rival i kontrolisali njen tok.

Posle izjednačenog starta meča, šampion nemačke je u finišu prvog perioda uspeo da stekne opiljiviju prednost i na prvu pauzu ode sa sedam poena viška.

Ekipa Andree Trinkijerija je nastavila u istom tempu i u naredne dve četvrtine. Sredinom trećeg perioda imali su i maksimalnih plus 12, ali se do kraja tog perioda domaćin potpuno vratio u igru.

Poslednja deonica donela je veliku borbu u kojoj je na kraju kao pobednik izašla ekipa Uniksa, zahvaljuljući raspoloženom tandemu Lengford- Vilijams. Amrerčki dvojac je u poslednjih deset minuta ubacio 15 od ukupno 17 poena domaćina i tako rešili ovaj sustret.

Ubedljivo najefikasniji akter utakmice bio je igrač domaće ekipe, Kit Lengford, koji je svoj tim predvodio do pobede sa 27 poena i 10 skokova. Kod nemačke ekipe prednjačio je Janis Strelnijeks sa 13 postignutih poena.

Ovom pobedom ruski tim se izjednačio sa Bambergom po skoru, pa sada obe ekipe imaju po 7 pobeda i 10 poraza.

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter