0
Košarka

NBA: Bjelica za pola sata tri poena, veče Entonija Dejvisa u ‘Medison skver gardenu‘ (VIDEO)

Objavljeno: 10.01.17 u 09:10

Noćas su pobede u NBA ostvarili Timbervulfsi, Pelikani i Tanderi.
U meču dve ekipe sa identičnim učinkom (11-26) Minesota je porazila Dalas rezultatom 101:92. Gosti iz Dalasa su samo na početku, u par uvodnih minuta, imali prednost, koju je preuzela Minesota i sačuvala do kraja utakmice. Tauns je od 34 poena Timbervulfsa u prvom kvartalu ubacio 20 i odločno odrađivao posao nekoga oko koga će se i u narednim sezonama vrteti cela franšiza. U druogoj deonici je Minesota došla do najubedljivije prednosti ovog duela, od čak 21 poen razlike. Ta ekipa je odolevala pokušajima Dalasa da meč vrati na nešto neizvesniji rezultat. Uspelo im je da to učine u finišu treće četvrtine, ali Timbervulfsi ipak nisu ispustili prednost. To je bio ujedno poslednji „znaš života“ Meveriksa. Karl-Entoni Tauns je meč završio sa 34 poena i 11 skokova, dok je Riki Rubio imao 13 poena i 15 asistencija. Nemanja Bjelica je upisao tri poena, pet skokova i dve asistencije za skoro 30 minuta igre. Što se Dalasa tiče, Herison Barns je postigao 30, a Dirk Novicki 26 poena.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

Niksi su odlučnije krenuli u duelu sa Nju Orleansom, što nije dugo potrajalo. Domaća ekipa je do sredine prve četvrtine nekako uspela da sačuva vodstvo, ali se ubrzo desio preokret posle kojeg Pelikansi skoro da nisu ispuštali prednost. Na krilima Entonija Dejvisa je gostujući tim odolevaou drugom kvartalu kada je na momente Njujork pretio, uspeli su da „prežive“ taj period igre i u nastavku nisu dozvolili domaćinu da uopšte pomisli o nekakvom preokretu. Razlika je u završnici iznosila i maksimalnih 29 poena, na kraju je ipak bilo svega 14. Magični Dejvis je imao učinak od 14 poena i 18 skokova u pobedi svoje ekipe, na drugoj strani je Dženings imao 20, a Entoni 18.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

U preostalom duelu, Oklahoma je vrlo lako izašla na kraj sa Bulsima. Tanderi su u skoro 48 minuta imali prednost koja je u jednom momentu iznosila i 25 poena razlike. Krajem prvog poluvremena je Čikago pokušao da se vrati u meč, bio je na korak od izjednačenja ali Oklahoma nije dala svoje vodstvo. Napokon Rasel Vestbruk nije najbolji poenter u timu Tandera, on je imao poen manje od Stivena Adamsa koji je ubacio 22, dok je Kanter postigao 20. Na drugoj strani je Dvejn Vejd ubacio 22.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

REZULTATI:

Njujork – Nju Orleans 96:110

Čikago – Oklahoma 94:109

Minesota – Dalas 101:92

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter