0
Košarka

BOŽIĆ U DOMU DABOVIĆA: Ovako su slavile Milica i Ana dok ih još planeta nije upoznala (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.17 u 13:30

Na obali Jadranskog mora nalazi se mesto po imenu Herceg Novi, smešteno na ulazu u Boku Kotorsku, podno planine Orjen. Tu su se 1982. i 1989. godine rodile dve devojčice, koje će nakon odrastanja, mnogo lepih momenata i treninga postati najbolje košarkašice naše zemlje.

Svako ima svoju životnu priču, uspone i padove, lepe momente i one koji se rado zaboravljaju, tako i ova, jedna obična, mala porodica, koja je iznedrila velike šampione.

O svojim najmilijima i kako je sa njima u detinjstvu proslavljala najradosniji hrišćanski praznik, za HotSport je govorila Milica Dabović.

SRBIJA - UKRAJINA_ 02

– Uvek je bilo lepo za Božić, jedna mala, slatka porodica koja se večito okupljala za stolom i vrtela pogaču. Još uvek se pamti osećaj toplote oko srca kada se tako okupimo. Pogaču koju sam pomenula je pravila naša mama, to je bio njen tradicionalni posao za ovaj praznik. Svaki put je bila sve ukusnija, otpočela je Milica.

Ovakvi trenuci se pamte, godine prolaze ali ostaju u sećanjima urezane lepe slike i draga lica. Kao što nam je i sama Milica Dabović priznala, koliko god da vremena prođe koje je čini sve zrelijom, uvek se u ovakvim porodičnim momentima priseti kako je to bilo nekada i rado se vrati u dane kada je bila „mala Milica“.

– Što se mog oca tiče, vodio je računa da svega bude u izobilju. Nije moglo da se dogodi da bilo šta fali, najvažnije mu je bilo da ima da se pojede i počasti. Ti dani mi uvek postave osmeh na lice, još uvek je tako. Gde god da budemo na ovoj zemaljskoj lopti, slavimo Božić. Bez obzira gde smo i sa kim smo.

FOTO: KSS
FOTO: KSS

Sve što nam je ova mlada dama rekla bilo je protkano iskrenošću i onim lepim uspomenama koje je htela da nam prenese i opiše.

– Meni su božićni običaji izuzetno dragi, svi do jednog. Uopšte ne razmišljam o tome kakve obaveze imam, zna se, Badnji dan je posan. Juče sam putovala i imala veoma naporan dan, ali sam postila, to me čini srećnom. Iskrena da budem, jedva sam dočekala Božić i svu ovu euforiju. Presrećna sam.

Tako su Dabovići ranije slavili rođenje Isusa Hrista, i ranije, i danas, i sledećih godina.

Još jednom HotSport želi da iskoristi priliku i čestita vam – Mir Božiji, Hristos se rodi!

(Izvor: YouTube/Košarkaški savez Srbije)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter