1
Košarka

MUTA NIKOLIĆ: Ciljevi su plasman u Superligu i stvaranje novih igrača

Objavljeno: 04.01.17 u 14:50

Cilj košarkaškog kluba Dinamik je da izbori plasman u Superligu Srbije i da stvori nove, mlade igrače, rekao je danas trener tog kluba Miroslav Nikolić.

Košarkaški klub Dinamik postoji tek dve godine, a predvođen Nikolićem izborio je plasman na Kup Radivoja Koraća i trenutno sa Vršcem deli prvo mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije sa devet pobeda i dva poraza.

Nikolić kao prvi cilj kluba navodi plasman u Superligu, ali je istakao da je njegova lična ambicija i plasman u Jadransku ligu.

– Želimo da udjemo u Superligu, da promovišemo klub. U Superligi ćemo se takmičiti da ne izgubimo sve utakmice. Da se ne zaludjujemo, to su kvalitetnije ekipe od nas, i Crvena zvezda i Partizan, Mega Leks, FMP… Nerealno je očekivati neke rezultate, ali mi ćemo se takmičiti da im se ove godine približimo, a već sledeće… – rekao je Nikolić novinarima na novogodišnjem koktelu u klupskoj dvorani na Dorćolu.

– Ja imam ambicije kao trener i profesionalac da se plasiramo u ABA ligu. Kao klub nemamo taj koncept, nije nam to bilo u glavi. Mi ćemo se takmičiti, normalno. Ja ću sve da napravim da imamo šanse da udjemo u ABA ligu. Ovde je koncept da se razvijaju mladi igrači kroz našu ligu. Bitno nam je da afirmišemo klub i kroz Kup i kroz našu ligu – dodao je Nikolić.

Trener reprezentacije Srbije je pred sebe postavio još jedan zadatak.

– Napravili smo mladje kategorije kako ti klinci ne bi išli da se gube po Rumuniji, Madjarskoj, da imaju klub da mogu kad navrše 18 godina da predju u prvi tim i pokažu svoj talenat. A, onda da iz Dinamika odlaze dalje i prave svoje karijere – rekao je Nikolić.

– Moje razmišljanje je da napravimo plejmejkera, da ovo bude škola košarke za plejmejkere. Nema plejmejkera u Srbiji, želimo da pravimo igrače koji će doći posle Miloša Teodosića i Stefana Markovića. To mesto je deficitarno i mislim da će iz ove škole izaći bar dva-tri reprezentativca za jedno tri-četiri godine – istakao je Nikolić.

I predsednik Dinamika Velibor Jojić je naveo da su sportski rezultati prioritet, ali i stvaranje novih nada, budućnosti srpske košarke.

– Što se tiče prvog tima, on deli trenutno prvo mesto u KLS ligi i izborili smo plasman na finalni turnir Kupa Srbije u Nišu. Cilj je plasman u Superligu, da se tamo oprobamo sa jačima od nas. Imamo i junioru ekipu koja je trenutno prva u prvenstvu Srbije i velika nam je želja da ta juniorska ekipa za koju godinu udje u ABA ligu -rekao je Jojić.

– Prepoznali smo mlade igrače, oni su prepoznali nas, imamo sjajan trenerski kadar i mislim da ćemo iz svega toga napraviti dobro i za srpsku košarku i za Dinamik, za Beograd – dodao je predsednik Dinamika.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter