0
Košarka

FOTO: NBA.COM

NBA: Bjelica igra na ‘kašičicu‘, Marjanović ni tako (VIDEO)

Objavljeno: 02.01.17 u 09:10

Noćas je odigrano pet duela u NBA ligi a najzanimljiviji je bio između Atlante i San Antonija.
Ogromna pobeda za Hokse. San Antonio je prokockao sve ono što je gradio u 48 minuta regularnog dela. Puleni Grega Popoviča su tokom cele prve četvrtine imali prednost, onda im je igra opala što je Atlanta iskoristila i došla do njene najveće razlike na meču – devet poena. Krajem poluvremena, Sparsi opet dolaze do vodstva koje su sačuvali sve do poslednjih sekunda meča, tada je za izjednačenje i produžetak pogodio Hardavej. Ono što je još zanimljivije jeste da je na kraju regularnog dela rezultat bio 100:100. Atalnta je u tim momentima bila u veoma dobroj psihičkoj prednosti nad svojim rivalom, i to je iskoristila konstatnijom igrom u pridužetku i slavila. Najzaslužniji za to je bio Pol Milsap sa 32 poena i 13 skokova, spasilac ove ekipe, Tim Hardavej, je dodao 29. Na drugoj strani je Oldridž imao učinak od 27 poena i 13 skokova, a Parker je ubacio 22.

Ne nazire se kraj loše igre Minesote, Portland je slavio na gostujućem parketu nakon fantastičnog povratka. Iako bez Lilarda koji je bio pored terena u civilu, Treilblejzersi su lako izašli na kraj sa Minesotom koja sada ima 23 poraza u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti. Do sredine druge deonice su se vodstva smenjivala, tada su Timbervulvsi pojačali i stekli dvocifrenu prednost. Mada su u jednom trenutku imali i plus 14, košarkaši domaćeg tima su ubrzo pali, već polovinom naredne četvrtine. Preokretom je Portland stekao novu prednost koju je čuvao do kraja utakmice i upisao 15. pobedu. Si Džej Mekalum je u potpunosti odmenio Lilarda, imao je čak 43 poena, 18 je dodao Plamli u ekipi Treilblejzersa. U drugom taboru je Endrju Vigins postigao 24, dok je Zek Levin imao 13. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica je za 14 minuta na parketu imao pet poena, dva skoka i po jednu ukradenu i asistiranu loptu.

Ž (Izvor: YouTube/Ximo Pierto)

Boban Marjanović nije bio u igri na meču Detroita i Majamija koji je pripao Pistonsima – 107:98. Najznačajniji za to su Redži Džekson sa 27 i Andre Dramond sa 25 poena. Pobede su upisali još Orlando i Toronto noćas.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

REZULTATI:

Atlanta – San Antonio 114:112

Indijana – Orlando 117:104

Majami – Detroit 98:107

Minesota – Portland 89:95

LA Lejkers – Toronto 114:123

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter