0
Košarka

NBA: Bjelica ‘skroman’, Lejkersi ‘vladaju’ Los Anđelesom, Irving ponovo srušio ‘ratnike’ (VIDEO)

Objavljeno: 26.12.16 u 09:10

Božićna noć u Americi donela nam je nekoliko interesantnih duela, a od srpskih igrača na parketu u NBA ligi je jedino bio Nemanja Bjelica.

Profesor je u meču svoje Minesote protiv Oklahome na terenu proveo ponovo ‘slabih’ 12 minuta i za to vreme dva puta šutirao iz igre i jednom bio precizan – dva poena i jedan skok.

Sa druge strane, mnogo dominantniji ‘meč-viner’ za Tandere bio je Rasel Vestbruk kome je umakao ‘tripl-dabl’, ali je bio dovoljan učinak od 31 poena, 15 asistencija i sedam skokova.

Dobru pratnju imao je u Stivenu Adamsu, strelcu 22 poena, dok je kod ‘vukova’ najbolji bio Karl Entoni Tauns sa 26 koševa.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto Final)

U derbiju ‘grada anđela’, pomalo neočekivano trijumf je odneo tim Lejkersa, iako su Klipersi ove sezone u izuzetnoj formi. Na kraju je bilo 111:102, a pobedu je odnela treća četvrtina koju su uslovno rečeno ‘domaći’ u zajedničkom Stejpls centru dobili sa 34:16.

‘Jezeraši’ su imali čak sedam igrača sa dvocifrenim učinkom, od čega su najbolji bili Mozgov i Jang sa po 19 poena, dok su kod Klipersa najbolji bili Kroford i Redik sa po 22 ubačena poena.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto Final)

U reprizi sedme utakmice finala NBA lige prošle sezone Kajri Irving je, ovog puta na terenu u Klivlendu, ponovo ‘oteo’ pobedu Golden Stejtu u poslednjim sekundama meča protiv Voriorsa.

Na četiri sekunde pre kraja pogodio je izuzetno težak šut za dva poena, a u poslendjem napadu Džeferson je odigrao odbranu na ivici žileta protiv Durenta, kome sudije nisu dale faul i Kavalirsi su trijumfovali rezultatom 109:108.

‘Meč-viner’ Irving je ubacio 25 poena, ali je ‘kralj’ Džejms imao čak 31, dok je kod gostiju ubedljivo najbolji na meču bio Kevin Durent sa 36 ubačenih koševa. Klej Tompson je imao 24, Stef Kari ‘samo’ 15.

(Izvor: youtube / NBA Conference)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, rezultati:

Njujork – Boston 114:119
Klivlend – Golden Stejt 109:108
San Antonio – Čikago 119:100
Oklahoma siti Tander – Minesota 112:100
LA Lejkers – LA Klipers 111:102

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter