0
Košarka

NBA: Bjelica će sanjati Milsapa, Harden učestvovao u 60 poena (VIDEO)

Objavljeno: 22.12.16 u 09:08

Noćas je odigrano osam mečeva najjače košarkaške lige.
Minesota je ostvarila tek devetu pobedu protiv favorizovane Atlante. „Vukovi“ su bolje otvorili meč i već sredinom prvog kvartala došli do dvocifrene razlike koju su brzo prokockali. Ni vodstvo Altanta nije bilo dugotrajno, Timbervulfsi su stigli do preokreta i prednost od uglavnom pet poena u tom periodu čuvali do polucremena. Hoksi su se ponovo vratili na početku treće četvrtine, kada im je malo falillo da se do kraja tog dela igre odlepe i pobede. Ipak, u odlučujućem kvartalu je Minesota odigrala bolje i došla do velike pobede. Endrju Vigins je imao 19 poena u pobedi svog tima, Zak Levin je imao 18, a Karl Entoni Tauns 17 i čak 18 skokova. Nemanja Bjelica je za 18 minuta na parketu upisao po tri poena, skokova i asistencija. Jedan od najzanimljivijih momenata utakmice jeste kada je Milsap pobegao svom čuvaru i zakucao preko srpskog košarkaša koji je pokušao da popuni rupu u odbrani. Nemac Denis Šruder je bio najefikasniji u Atlanti, imao je 21 poen, dok je pomenuti Milsap dodao 18.

Rasel Vestbruk i Entoni Dejvis su obeležili duel Oklahome i Nju Orleansa. Nakon što su Pelikansi do prve polovine uvodne četvrtine vodili, Oklahoma je došla do prednosti koju je samo povremeno ispuštala, ali se ubrzo vraćala. Dominacija na parketu se ogleda u 121 poenu koje su Tanderi ubacili noćas. U završnoj deonici je Oklahoma dodatno pojačala ritam i pobegla na dvocifreni plus i sigurno slavila. Rasel Vestbruk je upisao 42 poena, 10 skokova i sedam asistencija za 33 minuta igre, Aleks Abrines je dodao 18, a Enes Kanter je imao po 14 poena i skokova. Na drugoj strani, Entoni Dejvis se istakao sa 34 poena i 15 skokova, a Džru Holidej je ubacio 23.

Hjuston je do 22. pobede ove sezone došao na veoma impresivan način, ubacivši 125 poena. Roketsi su vodili skoro u svakoj sekundi meča, sem kada je Finiks na kratko serijom preuzeo vodstvo u finišu prvog poluvremena. Do pauze je Hjuston preokrenuo, a već u početnim minutima drugog poluvremena stigao do dvocifrene prednsoti. U jednom momentu četvrte četvrtine su Roketsi imali i 20 poena plusa. Džejms Harden je imao učinak od 27 poena i 14 asistencija, dok je Erik Gordon ubacio 24, a Devin Buker 28, u porazu svog tima.

Klivlend je nošen Irvingom lako savladao Milvoki, Mark Gasol je dominirao u pobedi Memfisa nad Pistonsima, dok su pobede zabeležili još Dalas, Vašington i Sakramento.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

REZULTATI:

Klivlend – Milvoki 113:102

Atlanta – Minesota 84:92

Detroit – Memfis 86:98

Čikago – Vašington 97:107

Nju Orleans – Oklahoma 110:121

Finiks – Hjuston 111:125

Juta – Sakramento 93:94

Portland – Dalas 95:96

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter