2
Košarka

KSS: Imamo novog predsednika! (FOTO)

Objavljeno: 15.12.16 u 15:07

Novi prvi čovek srpske košarke je Predrag Danilović.
Izbor je donešen jednoglasno, svih 27 delegata je glasalo za Danilovića kao prvog čoveka KSS-a.

Legendarni košarkaš je bio jedini kandidat za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, trebalo mu je 17 glasova a dobio je svih 27. Njegov mandat će trajati četiri plus dve godine.

– Ovo je za mene velika čast i smatram da je ovo veliko priznanje za celu moju karijeru kao sportiste. Verujte mi, nisam spremao nikakve papire da pričam i da čitam, smatram da je ovako mnogo iskrenije i mnogo bliže mom skromnom. Gospodin Dragan Đilas je moj dugogodišnji prijatelj i ponosan sam na njega, kao i na sve što je uradio u Savezu i ako moj tim i moji saradnici i ja uspemo da uradimo jedan deo ovog što se desilo prethodnih šest godina biću veoma ponosan, rakao je novoizabrani predsednik.

FOTO: STARSPORT

Danilović će srpsku košarku voditi sa četiri saradnika, a evo koja su njegova prva očekivanja:

– Srbija je zemlja košarke. Za sve kritike vrata će biti uvek otvorena. I uvek bi voleo da kritike dobijam direkton u lice. Trebaće mi sva vaša pomoć, svaka ideja će doći na razumevanje mene i saradnika. Ne bih previše da pričam osim toga što sam zahvalan svima na poverenju. Verujte mi da mi nije nimalo svejedno, rekao je Danilović.

Reč je imao i čovek koji „predaje štafetu“ novom predsedniku KSS-a, Dragan Đilas:

Na ovom mestu smo bili pre šest godina. Zahvaljujem svima kojima je košarka u srcu na velikoj podršci koju smo imali. Mislim da je ljubav koju svi imamo prema ovom sportu doprinela svim uspesima reprezentativne košarke. Iza nas je lepih šest godina, nadam se da će tako biti i pred novim rukovodstvom. Da svi pokažemo da je ovo posebna organizacija i sport. Naš jedini klub je Srbija. Čestitam Saši na tome što će preuzeti vođenje naše košarke, rekao je Đilas.

FOTO: STARSPORT

Prilikom proglašenja novog prvog čoveka srpske košarka, starom, Draganu Đilasu je legendarni Bora Stanković dodelio Zlatnu značku.

0
0

2 Komentara

    • Ne sekiraj se,sine,docice te na red za demoliranje i to uskoro.Nemoj da zuris.Prvo u ABA ligi pa u kupu a ako uspete da obezbedite F4 Aba lige,sledi vam metla,kao i u finalu naseg prvenstvaSve ce doci na red i na svom mestu,bez brige.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter