4
Košarka

FOTO: STARSPORT

SALE OTKRIO TAJNU: Teu ne možeš da nacrtaš i kažeš ‘igraj pik en rol’! Luka Dončić ne igra za Srbiju jer…

Objavljeno: 14.12.16 u 11:17

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević analizirao je sve ‘orlove’ i otkrio neke dosta zanimljive stvari iz nacionalnog tima.

U intervjuu koji je dao španskom ‘Asu’, Aleksandar Đorđević je pohvalio trenutno najboljeg igrača Španije, Serhija Ljulja i istakao kako ga podseća na njega iz igračkih dana.

GDE JE, ŠTA RADI: ‘Bejbi Šek’ pronašao novi klub, a znate li koliko ima kila? Za nevericu! (FOTO)

Zatim je Ljulja i Miloša Teodosića uporedio i objasnio da se sa njima ne može postupati kao i sa drugim igračima.

Teo i ja imamo otvorenu komunikaciju, pronašli smo konekciju i jako sam srećan zbog toga. Postavio sam ga za kapitena posle samo jedne godine, jer je naš najbolji igrač, najbolji u Evropi. On me zapanjuje svaku utakmicu. U reprezentaciji postoje pravila, ali on ima mogućnost da našu igru svojim talentom učini još boljom – ispričao je Đorđević.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Igračima kao što su Teo i Ljulj ne možeš da nacrtaš na tabli i kažeš im ‘igraj pik en rol’. Ne, reći ćeš im kratko: ‘Igraj!’ Poseban karakter našem timu donosi Stefan Marković, to je uspeo da prenese na sve saigrače. Imamo i druge veoma talentovane igrače koji se razvijaju, kao što su Jokić, Bogdanović, koji je ove godine bio mnogo konkretniji, ali može još mnogo više.

TEŠKA ‘OPTUŽBA’ NA TEOV RAČUN: Srpskom pleju neće biti svejedno kad bude video ovo! (VIDEO) (FOTO)

Nastavio je da analizira srpske košarkaše i posebno pohvalio Nemanju Bjelicu i Miroslava Raduljicu.

Nemanji Bjelici dajem da ima loptu više u rukama, jer poseduje taj kvalitet. On je netipična četvorka, jer poseduje kreaciju plejmejkera. Raduljica je značajno napredovao u poslednje vreme, veoma je važan za nas. Uživam sa njima, oni znaju da dolaze u reprezentaciju kod nekoga ko ih želi, bez obzira da li bio ljut ili besan – objasnio je ‘Sale Nacionale’.

FOTO: euroleague.net
FOTO: euroleague.net

Objasnio je i zbog čega Luka Dončić nije zaigrao za ‘orlove’.

– Nije bilo šanse. Pokušao sam, ali ženska linija je preovladala. Njegova majka je Slovenka, a otac Srbin. Dečko je odrastao tamo i nije moglo ništa da se uradi. On poseduje neverovatnu ozbiljnost i zrelost, njegov način igre je veoma ozbiljan. Nema nikakve veze da li neko ima 17 ili 27 godine, kvalitet se  jasno vidi – podvukao je selektor Srbije.

0
0

4 Komentara

  1. Oterao si Dončića pričom da mora prvo da prođe mlađe selekcije i da se dokaže za A tim. Kriv si i za njega i za Radončića. Njima ne možeš da budeš menadžer.

    0
    0
    Odgovori
    • ti znaš ko je koga otreao smrade nevidis dalje od nosa ovom čoveku zahvali za 1995.1996,1997,1998 govedo jedno.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter