0
Košarka

FOTO: Niške vesti

NIŠLIJE TRAŽE: Vratite nam teren kod Filozofskog

Objavljeno: 09.12.16 u 19:14

Teren za basket kod Filozofskog fakulteta jedan je od onih koji su godinama bili sportski simbol Niša, ali je umesto njega pre 17 godina, kada je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje napustio zgradu koju je delio sa Filozofskim fakultetom, uprava Filozofskog fakulteta stvorila parking.

U Nišu je danas održan okrugli sto čiji je krajnji cilj povratak tog terena na mesto na kom se nalazio pre nego što je procenjeno da je parking potrebniji ovom gradu.

Da postoji plan i da je Kancelarija za mlade za projekat oživljavanja ovog terena dobila 1,2 miliona dinara, o čemu je ranije pisao portal specijalizovan za studentski sport „SportIndeks„, potvrđuju i reči Branislava Kačara, većnika koji je član resora za sport i omladinu:

– Grad maksimalno podržava ovu akciju, a potekla je od košarkaškog regiona istočne Srbije. Hoćemo da uložimo sredstva, ali imamo problem, jer je to parking. Da li parking može da bude problem? Grad želi da ponudi alternativu Filozofskom fakultetu, da se parking izmesti na drugu lokaciju. Profesori sa Filozofskog fakulteta pominju razne projekte, gradnju na tom prostoru, ali za 10 godina se ništa nije izgradilo. Nije tačno da je zemljište vlasništvo Flozofskog fakulteta, to je državno zemljište i delom Grada Niša, istakao je Kačar.

Ovu akciju je podržao i Aleksandar Cale Kerković, najstariji živi košarkaš u Srbiji, ujedno i jedan od osnivača i dugogodišnjih predavača Fakulteta za fizičku kulturu.

Ono što pada u oči jeste da na sastanku nije bilo predstavnika Filozofskog fakulteta, iako je predsednik Košarkaškog regionalnog saveza istočne Srbije, Uroš Parlić, rekao da im je poziv upućen:

– Pozvani su. Lično sam na njihovu mejl adresu poslao poziv, a zašto se nisu odzavali, ne znam.

Akciju je podržao i Igor Rakočević:

– Ako je nešto postojalo pre 65 godina i ako su na tom terenu odrastale veličine kao što su Žarko Paspalj i Saša Đorđević, to onda stvarno ima značaj. Dok postoje ljudi kao što je Uroš Parlić i Branislav Kačar, te tekovine mogu biti sačuvane. Neće oni dobiti poene, ali će dobiti Grad Niš, dobiće mladi sportisti, dobiće košarka, rekao je Rakočević, a prenose „Niške vesti„.

No, „kamen spoticanja“ bi moglo da bude protivljenje rukovodstva Filozofskog fakulteta, koje ističe da ima nameru da na toj lokaciji izgradi dodatnu zgradu, te da je parking, koji je na tom prostoru od 1999. godine, „privremen„.

Prema informacijama do kojih je HotSport došao, vraćanje terena za košarku, tačnije izmeštanje parkinga na drugu lokaciju, je tek prvi korak ka razvoju sporta u Nišu, pošto čelnici grada žele da omoguće mladim ljudima što više prostora za sportske aktivnosti, pa je u planu i izgradnja sportskog centra.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter