5
Košarka

ŽESTOKO OSLABLJENI: Srbija bez najboljeg igrača na Eurobasketu!

Objavljeno: 05.12.16 u 09:51

Problematičan termin i zgusnuti rasporedi uzeli su svoj danak.

Crvena zvezda spustila je rampu mladoj reprezentaciji. Selektor ‘orlića’ Milan Gurović na raspolaganju neće imati najjači sastav, pošto klub sa Malog Kalemegdana ne želi da pusti Borišu Simanića na Eurobasket u Tursku koji se igra u decembru ove godine.

Obrazloženje – Simanić je član prvog tima Zvezde koji se u ovom mesecu nalazi u teškom ritmu i potreban je da bude na usluzu Dejanu Radonjiću, iako ima veoma malu minutažu ove sezone.

(FOTO: STARSPORT)
(FOTO: STARSPORT)

Sudeći po izjavi za ‘Novosti’, direktor mlađih selekcija Vladimir Kuzmanović već se pomirio sa tom odlukom i neće protivrečiti crveno-belima.

– Razumemo da je jedan od najtalentovanijih igrača ove generacije sastavni deo prvog tima, koga čekaju ozbiljne utakmice. I pored toga se nadamo da ćemo u razgovoru sa klubom i mi dobiti mogućnost da imamo Borišu na pripremama i takmičenju. Naravno, prihvatićemo sve argumente u ovom slučaju – izjavio je Kuzmanović.

SRUŠIO IM SNOVE: Grobari, da li posle ove izjave i dalje maštate o Saši Pavloviću? (VIDEO)

Slično razmišlja i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, još jeda bivši igrač Crvene zvezde, Igor Rakočević.

– Situacija je komplikovana, jer je ovo vanredno prvenstvo u decembru. Osim toga, susreli smo se s dosta problema vezanih za povrede i druge stvari. Nažalost, nećemo imati najjači sastav, a ovo je baš dobra generacija. Ipak, poznajući Gurovića iz igračkih dana, verujem da će sastaviti dobru ekipu i izvući maksimum iz tih momaka – poručio je Rakočević.

0
0

5 Komentara

  1. moram da repliciram ovom neobavestenom ganu,da od 2011.godine mladje selekcije su kompletno date na vodjenje i upravljanje nekim strucnjacima kojima su Covic,Djilas i Vesic u srcu.Ovogodisnji rezultati nam najbolje govore kakav SV moras da posedujes da bi bio strucnjak u crveno-belom savezu.

    0
    0
    Odgovori
    • Moraću i ja ovom neupućenom franjevcu da objasnim neke osnove funkcionisanja reprezentativnih selekcija.Nema veze ko je selektor ili trener,taj će uvek da pozove najbolje igrače jer i njegov uspeh zavisi od njih samih.Veze se traže za 2-3 rezervna igrača,u slučaju košarke za 10.11. ili 12.na spisku.Kao drugo,od kad je Djilas postavljen za predsednika KSS,uspeli smo da vratimo sve dugove koji je savez imao i da se reprezentacija vrati na stazama stare slave,dok je to bilo nemoguće dok su franjevci vladali našom košarkom.

      0
      0
      Odgovori
      • Ocigledan si primer komada neobradjene bukve jer da je drugacije ne bi se usudio da se ovde oglasavas uzevsi u obzir da si polupismen,neobavesten,isfrustriran i bezobrazan.Sta covek da pomisli kada pises ovakve gluposti? Konsultuj nekoga ko poznaje istoriju nase kosarke i nauci da su za sve znacajnije trofeje u srpskoj kosarci zasluzni igraci i treneri iz Partizana ili bar za veliku vecinu.Slobodno se divi Covicu i ekipi,ja to razumem jer nikad niste imali i necete imati igracku legendu,izuzimam Moku Slavnica koga niste i ne umete da postujete i to je zalosno.Savetujem ti da se okanes komentarisanja Partizana jer ispadas glup.

        0
        0
        Odgovori
  2. Pa zar najbolji nije od glodara, a? I gde je tu Dulo da nam objasni neke stvari? Verovatno ga Vučić gura…

    0
    0
    Odgovori
    • Zašto toliko mrzis,nigde ovde nema reći o Partuzanu,vec o sramnoj odluci da zabranite detetu da obuče dres voljene zemlje Srbije.Tvoj komentar je najbolji primer da pod hitno treba ugasiti ove komunističke klubove koji nedonose ništa dobro samo stvaraju bolesnu mržnju.Idite iz sporta vi mrzitelji pustite našu decu da uživaju u životu i sportu.Zbog vas takvih su nam stadioni prazni jer niko neće da vodi decu da slušaju vas koji ste najveći na svetu.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter