0
Evroliga

EVROLIGA: Uniks stotkom iznenadio Repešine ‘manekene‘

Objavljeno: 01.12.16 u 19:00

U prvom meču 10. kola Evrolige, Uniks je na domaćem parketu poratzio ekipu Milana rezultatom 100:79.

Domaći tim je počeo vanserijski. U prvom kvartalu je Uniks postigao 35 poena i već u ranoj fazi meča stigao do dvocifrene prednosti. Do poluvremena su Italijani uspevali da konsoliduju odbranu ali je prednost još uvek rasla, mada manjim intenzitetom.

Sa zalihom od 14 poena, ekipa iz Kazanja je ušla u drugo poluvreme. Tada je usledila znatno ozbiljnija igra Armanija, najistaknutiji u toj seriji je bio Miroslav Raduljica kojeg je uglavnom proigravao Hikmen, a neretko i poentirao.

Ekipa Jasmina Repeše je uspela da smanji razliku na četiri poena pred odlučujući period igre. Od samog starta poslednje četvrtine je domaći tim silovito napao, Armani nije imao pravi odgovor za takvu ofanzivu Uniksa koji je samleo Repešine pulene.

Čak je bilo neizvesno da li će Armani uspeti da domakne do dvocifrene brojke u poslednjem delu igre, što se desilo na 1:20 do kraja meča.

Najefikasniji u odličnom Uniksu bio je Kit Lengford sa 25 poena i četiri asistencije, pratio ga je Panin sa 18 poena i Parahuski koji je ubacio 14. Na drugoj strani je najbolji bio Meklin sa 16. Miroslav Raduljica je za 14 minuta na parketu upisao osam poena i svega jedan skok, dok je Mačvan imao sedam poena.

U narednom kolu Armani će snage odmeriti sa CSKA, dok će Uniks na megdan ići sa Olimpijakosem.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

EVROLIGA, 10. kolo:

Četvrtak:

Uniks – Armani 100:79

18.45 Fenerbahče – Real Madrid

20.00 Bamberg – CSKA

20.00 Makabi Efes

Petak:

18.00 Darušafaka – Olimpijakos

19.00 Crvena zvezda – Žalgiris

21.00 Barselona – Panatinaikos

21.00 Baskonija – Galatasaraj

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter