0
Košarka

SJAJAN MEČ PAUNIĆA: Fuenlabrada dobila Andoru uz 22 poena našeg košarkaša

Objavljeno: 27.11.16 u 18:44

Srpski košarkaš Ivan Paunić bio je najzaslužniji za pobedu Fuenlabrade nad Andorom od 85:73 (28:17, 13:27, 21:9, 23:20) u utakmici 10. kola španske Endesa lige.

Sjajni bek je na parketu proveo čak 32 minuta i za to vreme je ubacio 22 poena uz šut za dva poena 4/6 i slobodna bacanja 8-10, četiri skoka i devet iznuđenih faulova za indeks korisnosti od 23. Pored njega istakli su se još i Dejvid Vear sa 18, odnosno Fransisko Kruz sa 10 poena. U poraženom timu Beka Burjanadze je ubacio 13 koševa.

To je treći trijumf tima iz predgrađa Madrida ove godine u španskom šampionatu, pošto su prethodno dobili Huventud i Valensiju.

Paunić je i ove sezone jedan od najboljih igrača Fuenlabrade. On je najefikasniji košarkaš tima sa 13 poena u proseku, a na parketu provodi preko 27 minuta u Endesa ligi. Sličnu statistiku ima i u Evrokupu, gde Fuenlabrada u veoma jakoj grupi u kojoj su još i Alba, Himki, Bilbao i Lijetuvos ima skor 3-3. Paunić je nedavno posle sjajne partije u kojoj je Fuenlabrada pobedila Albu imao drugi najbolji indeks korisnosti u šestom kolu Evrokupa.

Fuenlabrada je naredne nedelje slobodna u Evrokupu, sledeći meč igraće 7. decembra na strani protiv ekipe Bilbaa. U narednu nedelju ekipu očekuje očekuje još jedno gostovanje u okviru 11. runde Endesa lige u španskoj prestonici protiv Real Madrida.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter