0
Košarka

FOTO: B. Tonić

MILICA DABOVIĆ ZA HOTSPORT: Ne tražim ništa više od Boga, jer i ovo mi je previše (FOTO)

Objavljeno: 24.11.16 u 18:27

Utakmica odigrana u sredu uveče protiv Ukrajine, bila je poslednja u dresu Srbije dosadašnjeg kapitena Milice Dabović.

Košarkašice Srbije izgubile su poslednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj od selekcije Ukrajine sa 88:82 u prepunom niškom Čairu pred skoro 5.000 gledalaca. 

Publika u Nišu je na najbolji način pokazala Milici zahvalnost. Svaki kontakt sa loptom naše kapitenke izazivao je ovacije na tribini, dok je Milica nakon meča publici uzvratila istom merom. Veliki red stvorio se na terenu, kao u vreme one neslavne inflacije. Poveća grupa mladih strpljivo je čekala svoju priliku da dobije autogram ili fotografiju sa sestrama Dabović, a posebno sa starijom. Iako je utakmica završena nešto pre 20 časova, halu Čair je napustila tek u pola 10.

– Deca u meni bude osećaj sreće, ponosa i zadovoljstva. Osećam veliko olakšanje jer Košarka više nije moja prva ljubav. Toliko toga je na današnji dan ispred nje, tako da, ovo je bio idealan trenutak da se oprostimo jedna od druge – rekla je Milica Dabović za HotSport.

Pitanje koje je te prijatne novembarske večeri visilo u vazduhu u hali i ispred nje bilo je, „Kako naterati Milicu da odustane od penzije“, na žalost velikog broja ljubitelja košarke, Milica odlučno poručuje da je stavila tačku na reprezentativnu karijeru.

– Ne postoji šansa za ostanak u reprezentaciji. Otišla sam kao najbolji kapiten u istoriji ženske košarke, ne tražim ništa više od Boga, jer i ovo mi je previše – skromna je najuspešnija igračica naše reprezentacije.

Milica Dabović je u dresu reprezentacije odigrala 72 utakmice, nacionalni tim Srbije predvodila do zlata na Evropskom prvenstvu 2015. i bronze na Olimpijskim igrama 2016. godine.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter