0
Evroliga

EVROLIGA: Fener bolji od Armanija, Real lagano sa Uniksom, Makabi napravio iznenađenje u Pireju (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.16 u 23:24

Odigrane su prve utakmice 9. kola Evrolige, a pobede su zabeležile ekipe Fenerbahčea nad Armanijem, Reala nad Uniksom, Makabi je savladao Olimpijakos u Pireju, Žalgiris stigao do treće pobede na meču sa Broseom, dok je Efes ranije danas odneo pobedu nad Crvenom zvezdom.

Najveće iznenađenje dana dogodilo se u Pireju, gde je Makabi, predvođen Di Džej Silijem, stigao do važne pobede nad Olimpijakosom.

Vodili su gosti tokom tri četvrtine susreta, u trećem periodu bilo je čak i 16 poena prednosti za Makabi, da bi to poraslo i na 18 početkom poslednje deonice. Košarkaši Olimpijakosa su uspeli da spuste na šest poena manjka, ali je do kraja ostalo tek dvadesetak sekundi, pa su gosti iz Tel Aviva zabeležili pobedu. Uz spomenutog Silija, koji je ubacio 19 poena, Ajverson sa 14 i smit sa dabl-dabl učinkom od po deset poena i skokova doneli su trijumf Makabiju, dok je kod Olimpijakosa bolji od ostalih bio Lojeski sa 15, a legendarni Spanulis je ubacio poen manje, uz četiri asistencije.

(Youtube/Euroleague Basketball)

Fener se polako vraća na kolosek pobednika, a ceh je platio tim Armanija. Odlični Slukas sa 18 poena, i raspoloženi Bobi Dikson sa 14 predovodili su tim Fenera, a u ekipi koja je propisno namučila sastav Željka Obradovića bolji od ostalih bio je Sanders sa 17 poena.

Tim iz Turske je bolje otvorio utakmicu, na poluvremenu imao osam poena prednosti, da bi ekipa iz Milana napravila veliki preokret i stigla do plus pet. Ipak, furiozna poslednja četvrtina, samo sedam primljenih uz 21 dat koš ekipe Fenera, donele su šestu pobedu Fenerbahčeu.

U poslednjem meču dana, Real iz Madrida je sjajnom igrom u poslednjoj deonici stigao do trijumfa nad Uniksom, uz 16 poena Felipea Rejesa. Sa druge strane, Parakuski je ubacio 19.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Evroliga 9. kolo:

Četvrtak:

Efes – Crvena zvezda 100:79

Olimpijakos – Makabi 73:80

Žalgiris – Bamberg 86:72

Armani – Fenerbahče 70:79

Real Madrid – UNIKS 89:75

Petak:

18.00 CSKA – Baskonija 

18.00 Galatasaraj – Barselona 

21.00 Panatinaikos – Darušafaka 

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter