1
Košarka

Foto: Red Bull

SRBIJA IMA BASKETAŠKOG TEA: Domović Bulut u borbi za najspektakularnijeg igrača 2016 (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.16 u 15:22

Basketaška sezona privodi se kraju, a Dušan Domović Bulut mogao bi da je kruniše priznanjem za najspektakularnijeg igrača 2016. godine.

Kapiten Novi Sad Al Vahda i basketaške reprezentacije Srbije tokom cele godine je dominirao, sjajne rezultate su adekvatno pratili i veoma atraktivni potezi, pa je posle tri MVP priznanja na turnirima Masters serije i jednog na Svetskom prvenstvu došlo vreme da se izabere i za najspektakularnijeg igrača sveta.

Ima mnogo razloga zašto i ovde zaslužuje da se nađe ispred Majka Henrija i Mičela Hiksa. Nenadmašan je na FIBA rang listi sa 1.175.400 bodova na 346 utakmica. Dominira u sezoni sa 181 poenom na 23 utakmice.

Vodio je tim do titula u Tokiju, Debrecinu i Pekingu, reprezentaciju do srebra na Eurobasketu i zlata na Svetskom prvenstvu u Kini, gde je trojkom srušio Amerikance. Bio je najatraktivniji igrač Japana i Debrecina, u užem izboru u Pekingu i Abu Dhabiju, a pred vama je repertoar poteza koji bi našem asu mogao da donese zasluženo priznanje i adekvatnu novčanu nagradu.

Odluka o pobedniku pada u zavisnosti od broja pregleda na Jutjubu. Ako Dušanova kompilacija poteza bude najgledanija zaključno sa 16. novembrom u podne, priznanje će biti u pravim rukama!

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter