25
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ĐORDI BARTOMEU: Grobari su znali da nam prave probleme, a sa Delijama…

Objavljeno: 09.11.16 u 14:45

Prvi čovek EKA Đordi Bartomeu dao je intervju Sport klubu u kome je pričao o ABA ligi, Zvezdi, ali i Partizanu.

Ono što je najzanimljivije jeste to da li će neki klub iz ABA lige dobiti ugovor od strane Evrolige kao što ih imaju CSKA iz Moskve, Fenerbahče, Panatinaikos, Olimpijakos i mnogi drugi. Bartomeu je potvrdio da bi to uskoro moglo da se dogodi.

To je samo pitanje vremena. Klubovi koji trenutno imaju ugovor godinama unazad dokazivali su da su deo elite evropske košarke. U ovom regionu, kao i u Nemačkoj npr, nemamo klub koji je dominantan kao na primer Makabi, CSKA ili PAO i Olimpijakos. U ABA ligi smo imal razne šampione – prvo Partizan, sada je Zvezda preuzela primat. Da bi se dobio ugovor, tim mora da bude prvak u kontinuitetu. Istovremeno, imamo jako dobar odnos sa ABA ligom, sarađujemo od samog početka i ponudili smo im to da šampion bude u Evroligi, to je dobra motivacija za sve u ABA. Kratkoročno, mislim da nijedan klub iz ABA lige neće dobiti taj ugovor – malo je kontradiktoran bio Bartomeu.

Prvi čovek Evrolige se osvrnuo i na fajnal-for koji će se 2018. godine održati u Beogradu. Kako kaže košarka dolazi u grad gde je ona u srcu naroda.

– Svi u košarkaškoj zajednici razumemo da su Beograd i Srbija sredina u kojoj je košarka u srcu svega. Za nas je važno da imamo priliku da dođemo ovde i da sa srpskim navijačima podelimo sve ono što nosi tako veliki događaj kao što je fajnal-for. Nekoliko godina već pokušavamo da pronađemo način da završni turnir dovedemo ovde, ispostavilo se da je sada pravo vreme i ponosni smo na to.

Đordi Bartomu je za kraj rekao da je na utakmicama u Beogradu veoma dobra atmosfera, ali i da sa navijačima Crvene zvezde nema toliko problema koliko ih je bilo sa pristalicama Partizana.

– Mislim da je Beograd na samom vrhu, uzavrela je atmosfera. Sa navijačima Crvene zvezde do sada nismo imali problema, u prošlosti smo imali nekih problema sa „Pionirom“ kada je Partizan igrao tamo, ali otkad je Zvezda došla sa novim menadžmentom, nismo imali poteškoća sa navijačima. Ambijent u Beogradu potpuno je jedinstven, ne može se pronaći na mnogo mesta u Evropi, zato smo ponosni što imamo u ligi takve klubove kao što je Zvezda – zaključio je Bartomeu u razgovoru za Sport klub koji je preneo Informer.

0
0

25 Komentara

  1. U ovakvu bogami necemo.Aj cujemo se posle F4 u Bg,kad shvatite da ste dzaba krecili,i kad gazda drzavnog kluba zavrsi u onoj instituciji u kojoj je trebalo da bude,da je tamo otisao kad je trebalo do sada bi se vratio.

    0
    0
    Odgovori
  2. Zna se kakav je covek onaj ko na svakih pola godine menja uslove i daje razlicite izjave, a nesto je ucestao sa izjavama…pitam se zasto?

    0
    0
    Odgovori
  3. Па ови прекрштени Фмпеовци после сваке утакмице са страним клубом плаћају казне, од покрадених народних пара –па бре шта овај прича и булазни, требало би га убацити у управу прекрштеног ФМП-а-сироти јадник, успели су и њега да обрлате лажни доктори, само колико ли коштају овакве његове речи и његове и само његове истине.па овако лепо прича.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ajmo glodari: „Jao, kuku, pa to je nepravda, mi smo institucija, takozvani „shit ili mudo“ , mi smo.., Vucic, Covic, bakomat, boli guza…“ Sreca pa danas igrate sa uljarma, oni ce da vas podmazu pre upotrebe…

    0
    0
    Odgovori
  5. U prevodu Otkako je drzava sipala parice spanczu u dzeop..PROGUTAO JE I PAKE I PLJUVANJA I VREDJANJA :D..Bitno je da drzava daje pare kako bi lecila kompleks svojim panterima.Kako onda svaki put kazne stizu ako nije bilo problema hahahhaa DOKLE LAZI..Neces ni ti dugo…

    0
    0
    Odgovori
  6. .. i ja bih bio „ponosan“ da mi „NEKO“, a KO TO NIJE ZASLUZIO, sto zbog rezultata (bio 3 u reg. delu ABA-LJige), sto zbog nezakonitog „prisvajanja“ TUDJEG IMENA, GRBA, „brenda“, PECATA…DA MI SVAKE GODINE DA, ZA UPAD (vajld kard) izmedju 500 000 i 1 000 000 zelenih novcanica .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter