0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ODUŠEVIO GA GREG POPOVIČ: Znate li šta je Tim Dankan rekao Saši Obradoviću? (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.16 u 12:49

Srpski stručnjak završio američku turneju i vratio se u Evropu prepun NBA utisaka.

Srpski košarkaški trener Saša Obradović završio je turneju po Sjedinjenim Američkim Državama gde je bio na stručnom usavršavanju.

Ovaj 47-godišnji trener vratio se u Evropu prepun utisaka posle saradnje sa ekipama Bruklin Netsa, Atlanta Hoksa i San Antonio Sparsa. Obradović je na kraju svoje posete SAD bio u Teksasu, gde je razmenjivao znanja i iskustva sa trenerima Sparsa Gregom Popovičem i Etoreom Mesinom.

– Bilo je izvanredno. Iskustvo koje sam stekao za ovih mesec dana mnogo će mi koristiti. Obišao sam tri kluba, koja možda rade u istom šablonu, ali svaki karakteriše neka posebnost. Zahvalio bih se još jednom svima njima što su mi otvorili svoja vrata i omogućili da uđem u NBA svet – započinje priču Saša Obradović.

Obradović i Greg Popovič

Srpski stručnjak na kraju svoje turneje stigao je u klub koji je pre nekoliko sezona, kada je bio trener Albe, pobedio u Berlinu. Senzacionalni trijumf od 94:93 nad tadašnjim NBA šampionom bila je jedna od tema razgovora u San Antoniju.

– Razgovarao sam sa Timom Dankanom, koji mi je rekao kako nikada neće moći da zaboravi taj poraz, a ja sam mu odgovorio ‘veruj mi, ni ja’. Inače, boravak u San Antoniju mi je izuzetno prijao, jer sam ostvario odličnu saradnju sa Gregom Popovičem i Etoreom Mesinom. Imao sam izvanredan tretman, a dobio sam priliku da razmenjujem mišljenje sa jednim od najboljih NBA trenera. Koliko god da je Popovičevo razmišljanje slično našem, toliko je metodika rada drugačija. Recimo da primenjuje treninge laganijeg ritma, što je potpuno razumljivo jer je sezona duga, a u sastavu ima dosta starijih igrača – ističe Obradović.

(Izvor: youtube / ALBA BERLIN)

Pre San Antonija, Obradović je bio u Atlanti gde je sarađivao i razgovarao sa nekoliko od ranije poznatih lica.

– I u Atlanti sam sjajno dočekan. Tamo već više od dve godine kao asistent trenera radi Neven Spahija, koji me je izvanredno prihvatio. Tu je i Malkolm Dilejni koga poznajem iz perioda kada je igrao u Nemačkoj. Video sam se i sa vlasnikom ekipe, Grentom Hilom, sa kojim sam se podsetio onog finala Olimpijskih Igara u Atlanti 1996. Sve u svemu, još jedno pozitivno iskustvo – zaključio je Obradović.

Obradović i Budenholzer

Obradović se posle ove turneje po SAD, a u iščekivanju novog angažmana, vratio u Evropu bogatiji vrednim iskustvom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter