Partizan je u dramatičnoj završnici poražen od Budućnosti u dvorani “Ranko Žeravica” 64:61, a Aleksandar Džikić nije bio previše nezadovoljan posle prvog poraza svog tima u ABA ligi.

– Čestitiam ekipi Budućnosti, ali i mi da smo pobedili ne bi bilo nezasluženo. Imali smo dobre momente u igri, ali i dosta loših odluka, pogotovo u drugom poluvrmenu. Videćemo snimak i videti šta je razlog tome. Šutirali smo očajno 3-25 za tri, kako onda da pobediš? Jednostavno, bilo je dobrih i loših stvari. Kada se sve sabere nije bilo dovoljno za pobedu – rekao je Džikić posle utakmice.


Junak pobede crnogorskog tima Markus Vilijams je istakao da je Partizan veoma dobar tim i da večeras nije imao ništa lično protiv crno-belih.

– Utakmica je bila puna uspona i padova. Odlično smo odigrali prvu četvrtinu, a onda smo pali. U drugom poluvremenu smo se digli, usporili smo ritam utakmice i ubacili neke važne šuteve. Nisam imao ništa lično protiv Partizana, to je veoma dobar tim sa sjajnim navijačima, kada igrate protiv njih posebna motivacija vam ne treba – rekao je Vilijams.

Pripremio: Stefan Smuđa