0
Košarka

ZVANIČNO: Dragan Đilas više nije predsednik KSS

Objavljeno: 29.10.16 u 13:46

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneo je ostavku na tu funkciju, tokom današnjeg redovnog zasedanja skupštine tog tela u Beogradu.

Bio je dogovor da svoje zvanično povlačenje sa funkcije obavim pred vama, a ne da to saznajete zvanično kroz medije. To treba raditi pred ljudima koji su mi dali podršku prethodnih godina.

– Smatram najiskrenije da je došlo vreme da na ovo mesto dodje novi čovek, sa novim idejama, da nastavi ono što smo počeli pre šest godina i da se srpska košarka razvija sa tim. Ne postoji zaista nikakav drugi razlog. Moji saradnici znaju da sam o tome pričao i pre šest meseci. Mislim da je, posle svega što smo uradili, sada pravi trenutak – rekao je Đilas.

On je delegatima podneo izveštaj o radu saveza nakon prošle Skupštine, koja je održana krajem juna. Dosadašnji predsednik je rekao da će se truditi da narednoj upravi ostavi što bolju finansijsku situaciju, sa ciljem da KSS u narednu godinu udje bez dugovanja.

Za sada nema kandidata za novog predsednika, a izbori u KSS trebalo bi da se održe 15. decembra.

Đilas je na čelo saveza došao u proleće 2011. godine, a seniorske selekcije su u to vreme osvojile četiri medalje. Muški nacionalni tim osvojio je dva srebra, na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, a ženski olimpijsku bronzu i evropsko zlato.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter