Vremeplov nas vraća devet godina unazad i na finale Superlige Srbije u košarci 2007. godine.

U finalu su se sastala dva naša najveća kluba, sa jedne strane Partizan, druge Crvena zvezda. Bio je to veoma zanimljiv meč u kome su crno-beli poveli u finalsnoj seriji sa 1:0. Rezultat je bio 91:89.


Naime, Crvena zvezda je vodila 89:88, ali je u poslednjoj sekundi Predrag Drobnjak ubacio trojku iz ćoška za 91:89 za crno-bele. Kasnije je usporenim snimcima utvrđeno da je proslavljeni jugoslovenski reprezentativac trojku postigao iz auta i da je koš bio neregularan. Pobeda Partizana je priznata, a u Zvezdi su bili ljuti zbog nepravde.

– Kao prvo, da se ‘gepekuje’ Jovčić da bi na tom polju bilo nerešeno, da bi svirao normalno. Treba da ga neko ‘gepekuje’ i da mu slomi glavu. Šta vas još interesuje – rekao je Milan Gurović i nastavio:

– Bili smo bolji 38-39 minuta, ali Drobnjak je dao tu trojku i svaka mu čast. Sledeću utakmicu idemo, tuča na terenu i ćao, pa da vidimo šta će se desiti. Ogorčen sam na Iliju Beloševića, koji se zakleo da će da izbaci navijače koji me vređaju. Ta stoka me ne interesuje, ali Košarkaški savez Srbije posle će da me pita da igram za Srbiju! Za koga da igram? Kako da osvojimo titulu? Jedino ako ‘gepekujemo’ nekoga!

Najbolji u ekipi Partizana bili su Uroš Tripković sa 19 poena i Vontigo Kamings sa 12, dok je u Crvenoj zvezdi ubedljivo najefikasniji bio Milan Gurović sa 40 poena. U poraženoj ekipi istakli su se još i Antić sa 11, i Radivojević i Dragićević sa po 10 poena.

Evo i sporne situacije o kojoj se i dan danas priča:

(Izvor: YouTube/Stevo Glogovac)