4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘BOMBONA’: Pogledajte kako će izgledati dom Partizana i Crvene zvezde posle rekonstrukcije dvorane ‘Aleksnadar Nikolić’ (FOTO)

Objavljeno: 25.10.16 u 19:32

Beograd je dobio organizaciju fajnal-fora Evrolige za 2017. godinu, ali se naš savez sprema za mnogo važniju kandidaturu, a to je domaćinstvo Svetskog prvenstva 2023. godine.

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić danas je za MocartSport govorio o dobijanju organizacije fajnal-fora Evrolige, ali i o rekonstrukciji dvorane „Aleksandar Nikolić“. Evo šta je čelnik Grada rekao za ovaj portal.

– Sportske federacije su sve zahtevnije kada je u pitanju minimalni broj gledalaca kao i komfor koji se traži za gledaoce, ali i medije i takmičare tako bi ova dvorana mogla da u narednim godinama ostane bez nekih važnih sportskih dogadjaja. Zato smo završili projekat rekonstrukcije dvorane ’Aleksandar Nikolić’ posle koje bi ova dvorana imala 9.400 sedećih mesta i ispunjavala sve uslove za održavanje velikih sportskih takmičenja. Ta rekonstrukcija biće nam uslov da dobijemo svetsko prvenstvo u košarci 2023. jer osim Arene tražiće se još jedna dvorana koja ima preko 9.000 mesta. Tokom rekonstrukcije zamenićemo sva postojeća sedišta, uradićemo dodatni nivo u parteru B i parteru 4, postavićemo semafor na sredini i staviti nove teleskopske tribine. Dakle, rekonstrukcija će se raditi u okviru postojeće dvorane i koštaće oko 1.500.000 evra. Naravno, urediće se prilazi dvorani, a ispred službenog ulaza biće uređen trg sa bistom profesora Aleksandra Nikolića po kome dvorana i nosi ime – istakao je Goran Vesić.

Kako će dvorana „Aleksandar Nikolić“ izgledati posle renoviranja možete da pogledate OVDE.

Ceo intervju sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem možete da pročitate OVDE.

0
0

4 Komentara

    • Ваш дом је Хала спортова на Новом Београду, а Звезда од ’74. игра у Пиониру. Ви ћете остати у Пиониру, а Звезда ће поред две тренинг хале добити за коју годину и СВОЈУ дворану у којо ће играти утакмице. Имаће око 10.000 седећих места. Лично, не бих имао ништа да буде и у Железнику или Сремчици јер би то значило оживљавање тих делова Београда.

      0
      0
      Odgovori
    • Sto vi purgeri volite tu rec Dom….da si stariji momak,a ne klinac znao bi da Pionir nije nikad bila vasa hala nego hala na N.Beogradu…zato mutavi psssssst

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter