0
Evroliga

Foto: STARSPORT

ATAMAN: Mi ćemo s svađati, dobijati tehničke, ali publika…

Objavljeno: 20.10.16 u 23:59

Najzanimljiviji duel drugog kola Evrolige odigraće se u petak u Istambulu, gde se sastaju Galatasaraj i Crvena zvezda.

Navijačima Crvene zvezde neće biti dozvoljen organizovan ulazak u halu, mada postoje dojave da je nekoliko stotina navijača krenulo u najveći turski grad.

Upravo to bi mogao da bude najveći problem i od toga najviše strepi domaći trener Ergin Ataman.

DIVLJACI: Navijači Galatasaraja divljali, sudije prekinule meč (VIDEO)

– Evroliga nam je poslala vrlo jasno i ozbiljno upozorenje da neće tolerisati ni jednu ubačenu stvar na teren. Atmosfera će biti „paklena“, ali naši navijači moraju da paze da ne oštete tim. Ukoliko nešto padne na teren sutra, sledeći meč Evrolige na svom terenu protiv Fenerbahčea ćemo igrati bez publike, rekao je Ataman.

On ističe da šta god da se bude dešavalo na terenu, ne sme da izazove reakciju navijača koji često umeju da izgube kontrolu.

NAGRADA ZA DIVLJAKE: Galatasaraju samo simbolična kazna

– Mi ćemo biti agresivni u polju, mi ćemo se s vremena na vreme raspravljati sa sudijama, možda ćemo dobiti tehničku grešku, možda će naši igrači biti isključeni, ali navijači na tribinama se moraju držati usmenog odgovora, istakao je trener Galate.

– Svaki meč u Evroligi je derbi, a posebno su teške ovakve utakmice koje moramo da pobedimo. U prvoj utakmici protiv CSKA smo izgubili zbog naših grešaka i igre u odbrani. Crvena zvezda je jak, iskusan tim, iako ima mlade igrače, što pokazuje rezultat iz prošle sezone kada su igrali plej-of. Moramo da budemo vrlo oprezni, zaključio je Ataman.

Pre dve godine upravo u duelu te dve ekipe desio se tragičan događaj u kojem je ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

STIGLI U ISTANBUL: Igramo protiv jednog od najjačih napadačkih timova Evrope!

Atmosfera će biti naelektrisana, to je definitivno, a kako je istakao trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić, i specifičan zbog upravo pomenute tragedije.

Obe ekipe u prvom kolu doživele su poraze.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter