1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SRBI U EVROLIGI: Teo brani krunu, Bogdan i Kalina je jure, a neki se vraćaju na veliku scenu

Objavljeno: 12.10.16 u 19:15

Derbijem 1. kola Evrolige između Reala i Olimpijakosa startuje nova sezona u Evroligi, a u „elitnom“ takmičenju će igrati i sedan srpskih internacionalaca.

Naravno, kada je broj srpskih igrača u Evroligi isključujemo Crvenu zvezdu koja je naš tima. Tako će Srbija u „elitnom“ takmičenju imati sedam internacionalaca koji će se sa svojim timovima boriti za najviši plasman.

Krenućemo od kapitena reprezentacije Srbije Miloša Teodosića, momka koji će sa svojim CSKA iz Moskve pokušati da odbrani krunu osvojenu prošle godine. Od košarkaškog virtouza se očekuje da bude pokretačka mašina svog tima i jedan od najboljih igrača Evrolige, a ko ne i MVP.

Za titulu će se sigurno boriti još dva Srbina. Reč je o prvotimcima Fenerbahčea Bogdanu Bogdanoviću i Nikoli Kaliniću. Od bivšeg asa Partizana se očekuje da uz Luiđija Datomea i Jana Veselog bude glavni igrač „kanarinaca“ koje sa klupe predvodi najtrofejniji evropski trener Željko Obradović. Nikola Kalinić bi mogao da bude „x faktor“ sa klupe. Turskom šampionu se predviđa plasman na F-4 Evrolige.

Fenerbahče neće biti jedini tim sa dvojcem srpskih igrača. Centarska linija reprezentacije Srbije Milan Mačvan i Miroslav Raduljica boriće se pod koševima u dresu milanskog Armanija. Dva visoka košarkaša se odlično poznaju, igrali su zajedno i u Partizanu, ali nije za očekivati da se „krojači“ ove sezone bore za visok plasman. Ipak, nada poslednja umire.

Prvi od srpskih košarkaša koji će na parket je Nikola Milutinov večeras protiv Reala u Madridu. Posle odlaska iz Partizana gde je briljirao u Evroligi prešao je u Olimpijakos gde je prošle sezone „lutao“. Otišao je u NBA da ogira letnju ligu, pa se vratio u Atinu. Od njega se puno očekuje, a sa Olimpijakosom se nikada ne zna. Kad ih otpišeš oni na kraju dođu do evropske krune.

Poslednji je povratnik na veliku scenu. Reč je o Vladimiru Micovu igraču Galatasaraja. Turski tim je napravio ozbiljnu ekipu, želi među osam najboljih, a to nije nerealno. Micov će imati jednu od glavnih uloga u timu, nema sumnje da će se naći u vrhu liste najkorisnijih igrača takmičenja.

Tako će se pored košarkaša Crvene zvezde još osam Srba boriti za evropski tron, a da li će se neko na njega popeti videćemo 21. maja.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBI U EVROLIGI:

CSKA Moskva – Miloš Teodosić.
Fenerbahče – Bodan Bogdanović, Nikola Kalinić i Željko Obradović.
Armani Milano – Milan Mačvan – Miroslav Raduljica.
Olimpijakos – Nikola Milutinov.
Galatasaraj – Vladimir Micov

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter