4
Evroliga

NIKOLA KALINIĆ: Bio sam na korak od Partizana, ali…

Objavljeno: 16.09.16 u 16:28

On je jedan skromni momak, koji voli više rok od narodne, između kafane i kafića, bira pab, više voli NBA ligu, ali ostaje u Evropi.

Nikola Kalinić je rodom iz Subotice, gde je počeo da igra za lokalni Spartak. Kada je tim ostao bez sponzora i gotovo se raspao, prešao je u Novi Sad, pa u Vojvodinu, igrao je i za Radnički iz Kragujevca, da bi na kraju ostavrio svoj san prelaskom u Zvezdu. Ali, lako se moglo desiti da zaigra i za večitog rivala.

Te 2010. godine sam imao potpisan, validan ugovor sa Crvenom zvezdom. Čekala se samo ispisnica iz subotičkog Spartaka, koju nisam dobio iz nekih razloga koje ne bih da pominjem, tako da su me oni sprečili da ispunim san, zaigram za Crvenu zvezdu i napravim veći iskorak u karijeri. Tada sam doživeo prvo razočaranje u životu, osećao sam se katastrofalno. Vratio sam se u Novi Sad i ta godina je bila sigurno najteža u mom košarkaškom životu. U nekim trenucima sam razmišljao da li se ja pronalazim u tome, da li je sve to uopšte za mene. Bilo je zaista teško. Ipak, odlučio sam da dam šansu košarci još neku godinu, da probam da napravim nešto, a ako ne uspem da se vratim na fakultet, na studije i da usmerim svoj život na drugu stranu. Zatim sam 2012. godine bio na probi u Partizanu, ali je tadašnji stručni štab odlučio da nisam podoban za njih, da im nisam bio potreban u tom trenutku. Njihov izbor, rekao je Kalinić u ekskluzivnom razgovoru za portal MVP.

SRBI JOŠ BROJNIJI: Kalinić napušta Crvenu zvezdu i ide kod Partizanovaca!

Posle Zvezde je prešao u Fenerbahče, a u karijeri je radio sa četvoricom velikih trenera Miroslavom Nikolićem, Dejanom Radonjićem, Aleksandrom Đorđevićem i Željkom Obradovićem.

Svaki trener nosi neki svoj pečat. Možda se pogodilo da su ta četiri trenera baš neke četiri krajnosti. Kod Mute sam se po prvi put susreo sa evropskom košarkom, igrali smo i Jadransku ligu i tu sam započeo neki košarkaški profesionalizam, dok sam se u Zvezdi potpuno prilagodio i počeo da beležim bolje partije. A kod Željka… Sigurno je da je to neki vrhunac evropske košarke. Njegovo znanje je najveće u Evropi. Što se tiče Saleta Đorđevića, on je veliki stručnjak, ali kod njega mi je najupečatljivije to što je izuzetan motivator i što zna da svojom pozitivnom energijom i svojim ličnim primerom podigne celu ekipu. Svi ga prate i veruju u neke stvari u koje je teško poverovati, rekao je popularni Kalina.

NIKOLA KALINIĆ: Radonjić je zaslužan za moje dobre igre, držao me na terenu i kad mi nije išlo

On je za MVP govorio i o sukobu sa Milanom Mačvanom u polufinalnoj seriji ABA lige.

– Mislim da je dovoljno da kažem da sam sa Mačvanom 25 dana bio cimer. To je dovoljno da shvatite da nema nikakvih problema između nas dvojice. Nikada nismo ni pričali o tome otvoreno, ali nije bilo ni potrebe. Nije se tu ni desilo Bog zna šta. Kao i za većinu stvari, mediji su to hteli da preuveličaju i da od toga pokušaju naprave neku priču. Što se tiče tih situacija na terenu, to što se na parketu desilo tamo i ostaje. To je sve u žaru borbe. Mačvan i ja smo u sjajnim odnosima. Kome to smeta slobodno neka nam se javi. Milan Mačvan i ja ga izazivamo“, u šali je odgovorio Kalinić.

Pre odlaska u Rio na društvenim mrežama se pojavio video po kojem se moglo zaključiti da stvari ipak nisu „legle“

Što se tiče tog klipa… Priznajem, zaista deluje čudno. Ali, tada smo zapravo Jović i ja pričali, a Mačvan je pomislio da njemu nešto govorim. Ništa negativno se nije desilo. Na kraju krajeva, mislim da to srebro koje sija sa naših grudi govori neku drugu priču.

Kompletan intervju sa Nikolom Kalinićem možete pročitati ovde.

 

0
0

4 Komentara

  1. nema veze ti si ipak postao veliki igrac naravno nije isto igrati u zvezdi i partizanu,ipak ostaje mali zal sto nisi igrao u nasem daleko najboljem klubu

    0
    0
    Odgovori
    • Postao je veliki igrac,reprezentativac i trofejni igrac ali u najboljem nasem timu.Da je napravio gresku i otisao u hrvatski klub,ne bi osvojio nista i to bi mu bila najveca sramota u zivotu,kao i u karijeri.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter