0
Košarka

FOTO: fiba.com

DOBIO MESTO ISPRED DERIKA ROUZA: Fenomenalno NBA priznanje za Nikolu Jokića! (FOTO)

Objavljeno: 13.09.16 u 15:50

Srpski reprezentativac u najjačoj ligi na svetu dobija sve veću pažnju i poštovanje košarkaških stručnjaka.

Naime, američki portal ‘Sports Ilustrejted’ objavio je spisak igrača od 100. do 50. mesta koji su obeležili prethodnu sezonu uoči predstojeće koja uskoro počinje.

Na toj listi, na zaprepašćenje mnogih, nema Derika Rouza iz Čikaga, jednog od najboljih plejmejkera na svetu, ali ima srpskog reprezentativca Nikole Jokića.

NOVO PRAVILO U EVROLIGI: Promena koja se neće dopasti Đorđeviću, a ni Radonjiću…

Mladi centar iz Sombora zauzeo je 78. mesto na listi uz poduže obrazloženje analitičara Rona Mahonija.

– Prošlosezonsko iznenađenje iz klase rukija deluje kao Gasolova fabrika asistencija. Već sada ofanzivna linija može da ode jako daleko kada loptu stavite u Jokićeve ruke i krećete se oko njega. Ovaj 21-godišnji momak uvek jednim okom gleda iza sebe, čak i kada je vreme na izmaku. Ako ne uspe da materijalizuje dodavanje od njega uvek možete da očekujete jedan lagan otvoreni šut, ali i mekan horog.

Svaki visoki igrač sa ovakvim skupom veština otvara nova vrata i strateške kombinacije koje tim može da koristi. Toliko toga Jokić može da stavi na sto – igru na postu, okret, realizaciju, igru licem i leđima, skok igru… A praktično sve što uradi ima smisla. Početak karijere sa takvim širokim spektrom mogućnosti stavlja Jokića na lestvicu jednih od najraznovrsnijih igrača na listi Top 100 igrača za sezonu 2016/17.

Ipak, ono što ga drži na ovoj poziciji sada jeste to što protivničke odbrane tek treba da nauče kako da se fokusiraju na njega. Jokić je zaslužio mesto na listi, a sada će morati da dokaže kvalitet i da se nosi s tim. Kao što to čine svi igrači, kako bi dobio stalnu poziciju u ovom društvu i Ligi. Ova pozicija reflektuje naš optimizam po pitanju toga kako će se snaći u novoj sezoni, kada će se obraćati još veća pažnja na njega – piše u tekstu na sajtu ‘Sports Ilustrejted’.

Screenshot_3

Spisak igrača koji se nalaze od 50 do prve pozicije biće uskoro objavljen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter