0
Košarka

MISLI DA BI BIO PODJEDNAKO USPEŠAN: Omraženi trener u Srbiji se poredi sa Obradovićem

Objavljeno: 26.08.16 u 17:35

Srpski trener Željko Obradović mnogo puta do sada je dokazao da je najveći u Evropi, ali sa tim se neki stručnjaci ne mire tako lako.

Trener Galatasaraja Ergin Ataman smatra da je Željko Obradović, trener Fenerbahčea, najbolji evropski stručnjak, ali da bi sa njegovim uslovima i on beležio iste rezultate.

– Obradović je najuspešniji evropski trener. Ponosan sam što me porede s njim. Ne sa Dušanom Ivkovićem ili nekim drugim trenerom, nego uvek sa Obradovićem. Međutim, ja nikad nisam imao tim ili budžet kao on. Izgleda kao da Obradović dominira takmičenjem, ali mislim da je on na 60%, a ja na 40%. To me motiviše – rekao je Ataman.

Ataman smatra, dakle, da su on i Obradović dominiraju u Turskoj, ali će od ove sezone konkurencija stručnjaka u tom prvenstvu biti mnogo veća. Tu su sada Dejvid Blat u Darušafaki, Velimir Perasović u Anadolu Efesu i Ufuk Saridža u Bešiktašu.

– Ove sezone treneri će biti konkurentni kao i igrači. Naravno, u centru pažnje su Galatasaraj i Fenerbahče, pa će se nastaviti i moj duel sa Obradovićem. Najvažnije je da sve prođe u fer pravilima – zaključio je samouvereni Ataman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter