I pored ogromnog uspeha na Olimpijskim igrama, srpska košarka ostaje bez svog prvog čoveka, Dragana Đilasa.

Đilas je u intervjuu Politici objasnio da je odluku doneo i pre nego što su naše reprezentacije krenule na Igre, odakle su se vratile sa dve medalje.


– Smatram da je skoro šest godina dovoljno. Ostvarili smo ogromne uspehe, Savez nema finansijskih problema, uvaženi smo u FIBA. Mislim da je vreme da na čelo saveza dođe neko novi, sa novom energijom. Mandat mi traje do 2019, dvaput su me ljudi košarke birali za predsednika, što je bila velika čast za mene. Odlučio sam da je sad vreme da se povučem i u nekoliko narednih meseci KSS će dobiti novo rukovodstvo, kaže Dragan Đilas.

I KAKVOG SU UKUSA MEDALJE? Nemanja Nedović zagrizao srebro, Milica poljubila bronzu (FOTO, VIDEO)

Nove uspehe našoj košarci doneli su Marina Maljković i Aleksandar Đorđević, selektori ženske i muške selekcije.

– Još prošle godine smo potpisali višegodišnje ugovore sa Sašom i Marinom. Samo od njih zavisi dokad će predvoditi ove devojke i momke. Ja se nadam što duže.

Đilas je funkciju preuzeo 2011. godine, a u pet godina koliko je na čelu saveza, ne računajući OI, osvojene su četiri medalje sa velikih takmičenja.

– Nisam tada razmišljao o medaljama, ali o plaasmanu na Igre apsolutno jesam. Kada su momci postali viceprvaci sveta, a devojke prvakinje Evrope, logično je da se borba za medalje pojavila kao realno očekivanje. Nema razloga da ne kažemo glasno i jasno, u ovoj našoj Srbiji igra se najbolja košarka u Evropi, rekao je on za Politiku.