1
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ: Bilo je ovo „tu mač“ za nas, svaka čast momcima

Objavljeno: 22.08.16 u 08:45

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Oilmpijskim igrama, pošto je u finalu poražena od selekcije SAD sa 96:66.

– Ovo je bilo ‘tu mač’ za nas, svega je bilo, dugo i zahtevno leto od dva i po meseca i kvalifikacionog turnira, pa ove Olimpijske igre sa stvarno dobrom igrom koja je išla dobrom putanjom iz utakmice u utakmicu. Zaslužili smo da igramo veliko finale, momci su apsolutno obavili sve što se tražilo od njih, rekao je Đorđević posle finalne utakmice.

RIO 2016: Svaka čast junaci, bravo i Amerikanci

Košarkaši Srbije jednostavno nisu mogli da pariraju najboljem sastavu na turniru.

– SAD je danas bila fizički toliko nadmoćnija da nismo uspeli da imamo protok lopte koji smo imali u prvoj utakmici protiv njih i na neki način tu smo pogrešili. Trebalo je da lopta više ide iz ruke u ruku, da kroz dodavanja tražimo neka napadačka rešenja. Pošto ta rešenja nisu dolazila odbrana je trpela. Kevin Durent je odigrao fantastičnu drugu četvrtinu. Ne smem da kažem nesvakidašnju, jer je on na tom nivou, jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač na planeti, rekao je on.

– Nismo uspeli da pariramo njemu i njegovim šutevima sa devet metara, preko ruke. Imao je fenomenalnu seriju, a mi smo u tom periodu imali mnogo izgubljenih lopti, pa su oni stekli prednost. Na kraju smo završili sa srebrnom medaljom koja mnogo vredi, mnogo znači. To je podstrek i obaveza za sve nas da zajedno krenemo da tražimo još medalja na svakom sledećem takmičenju. Treba doći do Beograda pa za koji dan razmišljati šta nas čeka dalje, koje je sledeće takmičenje, dodao je selektor.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je olimpijsku bronzu, a Đorđević se složio sa konstatacijom da je Srbija i dalje zemlja košarke.

– Košarkašicama svaka čast, svim ekipama, vaterpolistima. Čestitam njihovim trenerima i iz pojedinačnih sportova koji su osvojili medalje. Kada čovek bude sastavni deo Igara onda shvati koliko je rada potrebno da se dodje do medalje. Naša košarka je potvrdila izuzetan nivo, dve medalje, srebro i bronza na Igrama. Ovo je bio san za sve nas, ostvarili smo ga. Podrška i zajedništvo je vladalo, to je mnogo značilo da pružimo najbolje igre na takmičenju, naveo je on.

Selektor je istakao da mu je žao što Nemanja Bjelica zbog povrede nije mogao da igra na turniru.

BRAVO: Teo i Pefi su poslali poruku “Mališi” (FOTO)

– Čuli smo se i dopisivali svaki dan, momci su nosili majice sa brojem osam zbog njega. On je veliki deo ekipe i ovo je i njegov uspeh, jer je čovek koji je mnogo dao košarkaškoj reprezentaciji i još će davati, dodao je on.

Treneri ne dobijaju medalje na Igrama, a upitan o tome Đorđević je rekao da se oseća kao pobednik.

– Medalje ne idu stručnom štabu, igrači imaju najveće zasluge. Nećemo da kršimo pravila. Osećam kao da imamo tu medalju, dodao je on.

RADULJICA IZDOMINIRAO: Ma kakvo pivo sada! (VIDEO)

Đorđević je rekao da kada je preuzimao selekciju pre tri godine, da je jedan od ciljeva bio kontinuitet igara i borbe za medalje. On je dodao da će ekipa pokušati da iskoristi smenu generacija u ostalim reprezentacijama.

– Pokušaćemo da iskoristimo smenu generacija u francuskoj reprezentaciji, koja je poslednjih godina bila u vrhu. Promene su i u drugim reprezentacijama, u Litvaniji, videćemo i šta će Španija da uradi, što se tiče godina igrača, mnogi neće više biti tu. Na nama je da shvatimo sve to, da se ponovo ujedinimo i da ponovo poguramo mašinu koja može da nas dovede do sigurnosti i sportske želje i motivacije da na svakom takmičenju idemo na medalju, rekao je selektor Srbije.

0
0

1 Komentara

  1. Oni su na fizičkom planu dominatni i to se zna.
    Spremanje meča na psihičkom Sale nisi spremio ekipu. Svi podbacili ali svi. Slušali smo rasterecena igra i letenje po terenu kreativno a bio je tezak grč koji je pukao.

    Jedini tim koji bi bio mnogo jak je sa Pekovićem, Bjelicom i Veselim koji jeste Srbin pasoš formalnost.

    Sa njima u reketu bi prštalo i dali bi vetar u ledja. U naredne 4 godine Evropa sve naše špancima ovo bilo poslednje i Tokio sa Amerima.

    Jokić i Bogdan će biti najbolji igrači na svetu i u nba.

    Mislite:).

    Ovi što nisu pratili košarku od 1988 treba da se zamisle, kada pišu gluposti, histerija naručen botovska a Bobija ne mogu ni da zamislim u reketu pored brzih igrača oi tima usa.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter