Cela zemlja večeras će biti na nogama, razlog je jasan. Zato pred meč sa Amerikancima stiže poruka od čoveka uz čije reči su mnogi odrastali.

Cela zemlja je na nogama, jer Srbija igra košarkaško finale Olimpijskih igara protiv SAD. Nedeljno veče, 20:45h, svi će davati podršku ‘orlovima’. Svi ujedinjeni u jednom cilju.


Mi smo juče u jednom tekstu citirali pesmu iz pesme Đorđa Balaševića u tekstu o Milošu Teodosiću (‘ja nisam luzer, o, naprotiv’), a sada se i sam ‘panonski mornar oglasio preko Fejsbuk profila svoje ćerke Jelene Balašević.

TEO, RAZBIJAJ KASICU: Izgubio opkladu i mora da plati saigračima letovanje na Ibici! (VIDEO)

Poruka je  upućena selektoru Đorđeviću, ali će se u njoj pronaći i svi igrači koje predvodi.

– Đole se nervira što je izgubio broj od Saše Đorđevica a ima poruku za njega…
Moj nalog je svakako odavno postao rent-a-face za ostatak porodice…
Sigurna sam ako ovde okačim tatinu poruku Saši da će već nekako stići do njega i do momaka na vreme:

Dragi moj Gospodine Đorđeviću…
Što smo stariji, i što te više pratim, sve više osećam potrebu da te oslovim upravo tako?
Gospodine Đorđeviću…
I, možda je najbolje da ti čestitam pre nego što dežurni kritičari preformulišu svoje zlobne opaske u hvalospeve, i pre nego što dundlovi oslobođeni od fizičkog krenu da vas svojataju i povlače po kojekakvim salonima i prijemima?
Tako to ide…
Sretni veruju u bajke. Još sretniji učestvuju u njima…
Ameri će danas možda dati koji poen više od nas, ali obojica odavno znamo da se ponekad pobede ni izbliza ne čitaju sa semafora?
Dečaci koje si okupio trčali su ispod duge
one tvoje “trojke” iz Istanbula, poželevši da im se snovi ostvare, ali iz noći u noć uveravamo se u to da su očito rešili da za svaki slučaj i sami malo porade na ostvarenju svojih snova? Molim te da im, ako dospeš, pred finale samo preneseš da su ovde neki, koji su probdeli mnoga finala, veoma, veoma, ponosni na njih. Što je u zemlji u kojoj ponos godinama atrofira, daleko iznad svih legura, himni ili zastava…
To je četvrta stepenica pobedničkog postolja…
Pošalji ih, kao što si verovatno i planirao, da odigraju taj meč kao basket sa ortacima između zgrada…
To je, ipak, samo igra.,
A vi ste uveliko olimpijski šampioni, što se nas tiče…
Puno vam hvala na tome, tvoj Đole, ispred još par Balaševića, ni ne pomišljajući da nabrojim sve za koje znam da misle kao mi…