2
Košarka

TIPIČNO: Aci Petroviću za poraz od Srbije krive sudije

Objavljeno: 18.08.16 u 09:00

Reprezentacija Srbije zasluženo je u polufinaliu Olimpijskih igara, pošto je u četvrtfinalu bila bolja od Hrvatske sa 86:83.

Međutim, sada već bivši selektor te zemlje, za poraz od Srbije krivi sudije. 

– Crna rupa u našoj igri početkom treće četvrtine kada smo izgubili čak sedam lopti, pa dve odluke sudija na našu štetu u poslednjih 30 sekundi na tri poena zaostatka odlučile su pobednika, sumirao je Aca uzroke poraza od Srbije.

ĐORĐEVIĆ: Imamo pravo, obavezu i ambiciju da se borimo za finale

 – Presudio je početak treće četvrtine, tih prvih pet minuta u koje smo ušli bez plejmejkera, jer je Ukić imao tri lične. Dogodilo se da Bilan mora da prenosi loptu i usledile su greške. Sve ostalo je istorija, rekao je Petrović 

– U poslednjih 30 sekundi sudije su doneledve odluke koje su direktno odlučile pobednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad Raduljicom i nesportskom faulu Jokića koji nije sviran, a to su četiri bacanja za nas i pobeda. Čestitam Srbiji na pobedi, ali mislim da bismo i mi imali šanse u polufinalu protiv Australije. Bez obzira na sve, ponosni smo na naš nastup u Riju. I sada stojim pri mišljenju, da uprkos deficitu igrača, nisam pogrešio jer nisam proširio ekipu posle Torina. Ovde su igrali samo oni koji zaslužuju, dakle oni koji su prošli pripreme i u Torinu ostvarili plasman na OI“, odlučan je Petrović, koji je dogovorio saradnju s reprezentacijom i Savezom samo za ciklus Rio.

NIJE MOGLO BEZ DRAME, ALI TAKO JE SLAĐE: Srbija preko starih mušterija Hrvata do polufinala!

Po njegovom mišljnju sledeće stvari bile su ključne u trijumfu Srbije.

– Mačvan nam je ubacio sedam koševa, ne kao koncepcijski rizik, već kao produkt grešaka. Dobili smo prvo poluvreme sa šest razlike. Treći Ukićev prekršaj naterao me je da krenem s visokom postavom, odnosno spoljnim igračima bez pleja, kako bih Roka sačuvao za završnicu i to je rezultovalo s pet minuta crnila što nas je koštalo bitke za medalje, rekao je Petrović.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter