2
Košarka

NIJE MOGLO BEZ DRAME, ALI TAKO JE SLAĐE: Srbija preko starih mušterija Hrvata do polufinala!

Objavljeno: 18.08.16 u 05:15

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru pobedom nad Hrvatskom rezultatom 86:83!

Znalo se i pre početka ove utakmice da će ‘balkanski rat’ između Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu biti za one sa jakim živcima, a to je potvrdilo i prvo poluvreme.

Konstantno se igralo koš za koš, na kraju prvih 10 minuta Srbija je imala minimalnu prednost od 21:20, zbog trojke Bojana Bogdanovića sa sedam metara uz zvuk sirene.

Utakmica je bila u potpunom egalu, sve dok sredinom druge četvrtine Hrvatska novom trojkom Bojana Bogdanovića nije došla do vođstva od pet poena usled dva uzastopna napada u kojima su ‘korake’ pravili Kalinić i Raduljica. I to posle tajm-auta Aleksandra Đorđevića.

Do kraja druge deonice je prednost ‘kockastih’ narasla do plus šest i 38:32 koliko iznosi rezultat posle prvog poluvremena. Bojan Bogdanović je do tada bio izuzetno raspoložen i imao već 16 poena (3/4 za tri poena).

Međutim, tradicionalno je treća četvrtina odlučujuća u duelima protiv Hrvata i ponovo je tu proradila srpska mašinerija. Sve je krenulo od poteza turnira Miroslava Raduljice i ‘postera’ preko Darija Šarića, kojim ga je potpuno ‘izbacio’ iz meča do samog kraja.

A OD RADULJICE ZA ŠARIĆA – LAKU NOĆ: Srpski centar izazvao zemljotres u Riju! (FOTO) (VIDEO)

Pokrenuta je velika serija Srbije koju je nastavio Bogdan Bogdanović sa tri daleke trojke. Kažu da je jedna bila sa Kopakabane, a druga sa Ipaneme… Za 14 razlike u korist ‘orlova’. Kakva je bila treća četvrtina govore 34 postignuta poena, dok je u celom prvom poluvrmeenu Srbija postigla svega 32.

Imali su Hrvati odgovor, pa su preko Simona, najviše, smanjivali zaostatak. Trojka Miloša Teodosića uz faul nije samo je za kratko zaustavila taj nalet ‘kockastih, koji su trojkom Hezonje na četiri minuta pre kraja stigli na samo tri poena minusa. Sa dva slobodna bacanja Simona došli su i na samo poen razlike.

Košem Raduljice posle dobre akcije Srbija je povela sa 78:75 i sa tim vođstvom je ušla u poslednji minut. Hrvatska nije iskoristila svoj napad, ali Raduljica jeste jedno od svoja dva slobodna bacanja za plus četiri 27 sekundi pre kraja.

Ušlo se u penal završnicu koja je trajala gotovo deset minuta, ali u kojoj je Srbija uspela da sačuva stečenu prednost i tako zakaže duel sa Australijom u polufinalu Olimpijskih igara!

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Hrvatska 86:83 (20:19, 12:19, 34:14, 20:31)
četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru
Sudije: Garsija, Rižik, Vazkez

Srbija: Teodosić 9, Simonović 0, Bogdanović 18, Marković 12, Kalinić 6, Nedović 0, Birčević, Raduljica 12, Jokić 12, Štimac 0, Jović 9, Mačvan 8

Hrvatska: Babić 4, Krušlin, Stipčević, Simon 8, Hezonja 16, Šarić 7, Ukić 4, Planinić 6, Bilan 10, Šakić, Arapović, Bogdanović 28

[/stextbox]

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter