0
Košarka

MALJKOVIĆ: Hrabro i s osmehom na licu u borbu za Srbiju

Objavljeno: 17.08.16 u 23:46

Srpske košarkašice u četvrtak od 20 časova igraju polufinale Olimpijskih igara protiv Španije.

Izabranice Marine Maljković savladale su Australiju sa 73:71 herojskom igrom, koja im je donela priliku da se bore za odličje na najvećoj sportskoj smotri na svetu.

Španija je do polufinala stigla furioznom završnicom. Na tri minuta do kraja imala je minus 8 (52:60) protiv Turske. Četiri sekunde pre kraja Lara Sanders je izjednačila na 62:62, da bi bi potom Ana Kruz uzela loptu prešla preko celog terena i uz zvuk sirene pogodila za trijumf Španije.

– Dve stvari sigurno znam, da smo plasmanom u polufinale napravile ogroman uspeh, ali i da ne želimo tu da se zaustavimo. Verujemo da imamo kvalitet za finale i daćemo sve od sebe da to ostvarimo i usrećimo sve naše ljude u Srbiji, rekla je Ana Dabović.

EVO PRILIKE DA LAKO ZARADITE NOVAC: “Lude” kvote na meč Srbija – Hrvatska

Naša reprezentacija je u naletu. Posle dva vezana trijumfa u grupi protiv Kine i Senegala, ekipa Marine Maljković pobedila je jednog od glavnih favorita Australiju i ušla u borbu za medalje. Srpska selektorka ističe da se naše košarkašice tu neće zaustaviti.

– Stvari se nisu promenile. Naš cilj ostaje isti. Idemo dalje hrabre, ponosne, nasmejane da se borimo za Srbiju, za naš narod, za naše navijače. Drugi put na ovom turniru ćemo igrati protiv Španije, koju veoma dobro poznajemo. Znamo odakle nam preti opasnost i znamo šta je potrebno da uradimo da bi napravile novi istorijski trenutak za našu žensku košarku. Biće teško jer imaju zaista vrhunske igračice poput Kruz, Palau, Albe i ostalih koje godinama igraju jaka takmičenja kao što su Evrolige i WNBA. Španski nacionalni tim, koji nas je pobedio na početku turnira u jednoj neizvesnoj utakmici, ima veliki košarkaški talenat. Mi smo u naletu. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i tražićemo svoju šansu. Niko nam ne može oduzeti borbeni karakter. Sada nema stajanja. Uložićemo i poslednji atom snage da bi produžili niz, istakla je selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Španiju na ovom turniru predvodi Astu Ndur, koja je najkorisnija igračica ekipe sa 18.7 indeksnih poena i najbolja skakačica sa 9.2 uhvaćene lopte. Alba Torens je najbolji strelac sa 16.5 poena, a Laia Palau najbolji asistent sa 4.5 uspešnih dodavanja.

Pored trijumfa nad Srbijom na startu turnira od 65:59, pobedile su još i Kinu 89:68, Senegal 97:43 i Kanadu 73:60, dok su izgubile od Amerikanki 103:63.

Utakmica Španija – Srbija igra se u četvrtak od 20 časova. Četiri sata kasnije počinje drugo polufinale u kome se sastaju Francuska i Sjedinjene Američke Države.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter