1
Košarka

FOTO: FIBA

DOMINANTNO: Ukoliko prođe Hrvatsku, Srbija će u polufinalu igrati protiv – Australije!

Objavljeno: 17.08.16 u 17:54

Prvo četvrtfinale košarkaškog turnira na Olimpijskim Igrama u Rio de Žanieru između Australije i Litvanije donelo je za mnoge iznenađujući rezultat.

Australija na ovom turniru igra izuzetno, ostvarili su četiri pobede u grupnoj fazi i dobro namučili Amerikance, a dobru formu potvrdili su i protiv Litvanije u četvrtfinalu pobedom od 90:64.

‘Kenguri’ su i danas potpuno dominirali tokom meča, Litvanci su delovali potpuno nemoćno, što se videlo od prve četvrtine kada je već bilo 26:17.

U nastavku je prednost Australije rasla, a bilo je čak i 32 poena prednosti u jednom momentu. Na kraju je ostalo ‘plus 26’.

Najefikasniji na susretu bio je Peti Mils sa 24 poena i pet trojki, Eron Bejns je imao 16, a Metju Delavedova 15 poena. Na drugoj strani, Kalneitis i Kavaliuskas su imali po 12, dok je njihova najveća uzdanica imala svega pet poena, ali i osam skokova.

Sada Australija u polufinalu čeka pobednika meča između Srbije i Hrvatske koji se igra od 3:15h po srednjeevropskom vremenu.

0
0

1 Komentara

  1. E sada da se uozbiljimo, vratimo im za onaj poraz, i idemo u Finale. Jaki su, puno trce, moramo da usporimo njigovu igru, i eto nama pobjede.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter