3
Košarka

STIŽU STARE MUŠTERIJE: Hrvatska pobedila Litvaniju i izvukla Srbiju! (FOTO)

Objavljeno: 16.08.16 u 08:21

Reprezentacija Hrvatske pobedila je Litvaniju u poslednjem kolu grupe B Olimpijskog turnira, pa će u četvrtfinalu igrati sa Srbijom.

Izabranici Aleksandra Petrovića slavili su sa 91:80. Prvi cilj Hrvata je ostvaren, jer je izbegnuta Amerika, ali i moguće ispadanje.

Hrvatski košarkaši su i pre utakmice protiv Litvanije osigurali plasman u četvrtfinale. Pomogao je Brazil, koji je porazio Nigeriju 86:69 i tako Hrvatskoj obezebedio siguran plasman.

LUDILO OD KALKULACIJA: Kako Izbeći SAD i Srbiju, ali i ispadanje!

Pošto je Španija pobedila Argentinu sa 92:73, hrvatska reprezentacija je došla u poziciju da može biti prva ili četvrta.

Pobeda im je donosila prvo, a poraz četvrto mesto i duel sa SAD.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

HRVATSKA – LITVANIJA 90-81
 
HRVATSKA: Babić 9, Krušlin, Stipčević, Simon 19, Hezonja 6, Šarić 18, Ukić, Planinić 10, Bilan 8, Šakić, Arapović, Bogdanović 22
 
LITVA: Kalnietis 26, Juskevičius, Maćiulis 6, Seibutis 7, Sabonis 2, Kavaliauskas, Jankunas 18, Javtokas, Valančiunas 13, Kuzminskas 3, Grigonis 6, Kariniauskas

[/stextbox]

 
Pobednik meča Srbija – Hrvatska igraće sa boljim iz duela Australija – Litvanija.
 
 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Parovi četvrtfinala OI 17. avgust
 
Australija  – Litvanija 16,00
Španija – Francuska 19,30
SAD – Argentina 23,45
Srbija  – Hrvatska 03,15

[/stextbox]

 
 
 
0
0

3 Komentara

  1. „Danas se igraju odlučujući mečevi u grupi B. Glavno je izbeći Amerikance, mada niko ne priželjkuje ni Srbe, najmanje Hrvati.“
    Ovo ste juče napisali u podnaslovu-šta sad, evo su nas Hrvati sami izabrali…a ne „izvukli“.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nisam baš siguran da će nam biti lako sa Hrvatima jer imaju najbolji tim u zadnjih 15-tak godina,bore se kao da im je zadnje u životu a imaju i neverovatno mnogo dobrih šutera,što nama svakako fali.Pocepali su Litvance i mislim da su u prednosti nad nama.Daj bože da se varam ali nismo favoriti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter