5
Košarka

HRVATI SE OBRUKALI: Bivši plejmejker Partizana zakuvao situaciju u grupi B!

Objavljeno: 14.08.16 u 09:10

Sve to iz prikrajka prati Srbija i čeka rivala u četvrtfinalu.

Au! Kakvi rezultati poslednjih dana na košarkaškom turniru u Riju. Australija je u grupi A dobila svetske vicešampione i treću selekciju na planeti, igrala egal 35 minuta sa SAD, zatim je Srbija igrala na jednu loptu sa drim-timom, a onda je jučerašnji dan doneo pravi karambol na tabeli grupe B.

Brazil je imao veliku šansu protiv Argentine, kockao se ne praveći faul na tri razlike, primio je trojku i kasnije posle dva produžetka izgubio možda i ključnu utakmicu. Španija je očitala bukvicu Litvaniji od 50 razlike, a u poslednjem meču Hrvatska je doživela ubedljiv poraz od Nigerije!

Afrička selekcija, odavno prežaljena od svih, slavila je sa 90:76 i tako dodatno zakomplikovala iovako neizvesnu grupu B.

Nigeriju je do najveće pobede u istoriji predvodio bivši plejmejker Partizana Džoš Akojon, koji je ubacio 18 poena, a poen više dodao je Majkl Umeh.

Afrikanci su ubacili čak 17 trojki, pa su time neutralisali još jednu odličnu partiju Bojana Bogdanovića koji je postigao čak 28 poena.

Hrvatskoj je ovo drugi poraz, ali teoretski i dalje ima šansu da osvoji prvo mesto. Sa druge strane, Nigerija je zadržala svoje šanse za plasman u četvrtfinale, te će u poslednjem kolu u duelu sa Brazilom odlučivati o svojoj sudbini, uz naravno i praćenje ostalih rezultata.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

5 Komentara

  1. Hrvati nikako ne mogu biti prvi u grupi. Čak i ako pobede Litvaniju, imaće 3-2 odnos pobeda i poraza, isto kao i Litvanija. Ako Argentina pobedi Španiju, Argentina će imati 4-1 i biće prva Argentina. Ako pobedi Litvanija, bez obzira na meč Španije i Argentine, biće prva Litvanija. Najkomplikovanije će biti ako pobede Hrvatska i Španija, tada bi sve 4 reprezentacije imale 3-2. Tada bi Španija i Hrvatska imale po 2-1 na mini tabeli, a Argentina i Litvanija po 1-2. To bi značilo da bi Španija izbila na prvo mesto, zbog ubedljivo najbolje koš razlike na mini tabeli. Hrvatska bi bila druga, Argentina treća, a Litvanija tek četvrta.

    0
    0
    Odgovori
  2. .!. XXAAXXAA .!. „Nalozio“ se Dzos, NE VIDI RAZLIKU IZMEDJU „NASIH“ I NJIHOVIH KOCKASTIH, MRZI AKOJON SVE STO JE CRVENO-BELO, ISTIII SUUUU SVIII ONII, ROBI IDOL, IBANJEZ „LJUBIMAC“, KRCUN OSNIVACCCC .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Ti budaletino tek nešto da napišeš. Koliko se taj „tvoj“ Džošua Akojon proslavio u usranom crno-belom dresu govori da je oteran posle mesec ili mesec i po dana. A o mečevima protiv Zvezde, bolje da i ne pišeš, pokrij se klempavim ušima, jer je i tu igrao samo 4 meča, gde se „proslavio“ i negativnim indeksom, a Zvezda je pobedila u 3 od 4 meča. Nakon toga je pobegao glavom bez obzira! Bolje i to nego da ga Dulo davi…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter