0
Košarka

RIO 2016: Lagane pobede Australije i Francuske (FOTO)

Objavljeno: 13.08.16 u 09:36

Tri ekipe obezbedile iz grupe A su nastup u četvrtfinalu Olipijskog turnira u košarci.

SAD su to samo potvrdile pobedom nad Srbijom, dok du očekivano lako trijumfe ostvarile Australija i Francuska.

POSLAO GA PO BUREK: Od finti Raduljice Kaznsu nije bilo dobro (VIDEO)

U prvom meču dana „Kenguri“ su lagano odneli pobedu protiv inferiorne Kine – 93:68. Posle fenomenalne partije protiv Amerike, olimpijska selekcija Australije iskoristila je meč sa Kinom da odmori glavne igrače pruživši priliku onima sa manjom minutažom.

„Tim Zmajeva“ uspeo je da parira samo do prve polovine drugog perioda posle kojeg se favoriti odlepljuju na nedostižnu razliku. Tim Andreja Lemanisa predvodio je Beirstou sa 17 poena, odnosno Motum sa dva poena manje. U selekciji Kine opet se izdvojio krilni centar, Ji Jianlian, sa 20 poena.

Francuska je zabeležila i treću u zastopnu pobedu, posle lagane pobede nad Venecuelom 96:56 i obezbedila plasman u četvrtfinale, uz SAD i Australiju.

Toni Parker je ubaco 14 poena, od čega čak 12 u prvoj četvrtini. Najefikasniji kod Francuza bio je Žofri Lovernj sa 17 peona, za samo 19 minuta u igri.

Venecueli je za prolaz u četvrtfinale potrebna pobeda nad Australijom i poraz Srbije od Kine.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter