0
Košarka

RIO 2016: Bogdanović i drugari „preslišali“ Brazilce

Objavljeno: 11.08.16 u 22:01

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija savladala je domaćina u neizvesnoj završnici sa 80:76.

Hrvati su ovom pobedom, izbili na prvo mesto grupe B i potvrdili da se nisu slučajno plasirali na Olimpijske igre, iako su ih svi potcenjivali zbog jake konkurencije na kvalifikacijama.

Ovaj duel bio je od izuzetnog značaja, jer će pobednik grupe, kao i trećeplasirani, izbeći duel sa košarkašima Sjedinjenih Američkih Država do finala.

„Vatrene“ je predvodio izuzetno raspoloženi Bojan Bogdanović (33p, 3a, 6s), kao i Darijo Šarić (15, 3, 7), dok je kod Brazila, uz vrelu atmosferu „Karioka“, Barbosa (16, 4, 3) bio najbolji.

Hrvati nisu poštedeli napete završnice svoje navijače ni ovaj put, posle infarkt završnice u duelu sa Argentincima. Brazilci su veoma lako mogli da preokrenu meč u poslednjim delovima utakmice.

HRVATI POKLEKLI U VRELOJ ATMOSFERI: Luis Skola bio nerešiva enigma za ‘kockaste’

Tokom noći će iz ove grupe snage odmeriti, verovali ili ne, poslednjeplasirani, Nigerijci i Španci u ponoć, odnosno Litvanci i Argentinci u 3:30 posle ponoći.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter