0
Košarka

POSLEDNJI VOZ ZA KOŠARKAŠICE: Odlučujući meč protiv Kine, prilika za drugu fazu

Objavljeno: 11.08.16 u 18:56
Srpske košarkašice u petak igraju jednu od dve odlučujuće utakmicu za plasman u četvrtfinale Olimpijskog turnira u Riju.

Protivnice su Kineskinje, ekipa koja je do sada pobedila Senegal i upisala dva poraza – od Kanade i Španije.

Kineskinje su plasman na Igre u Riju osigurale tek posle kvalifikacionog turnira u Nantu, pošto su na Azijskom šampionatu izgubile finalnu utakmicu od Japanki. Najkorisnija igračica u Riju posle tri utakmice im je Mengran Sun sa 11 indeksnih poena, koja je ujedno i najbolja skakačica tima, dok je najefikasnija Ting Šao, koja u proseku daje 12.3 poena.

 
ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Ljut sam na mlade igrače, moraju da shvate da su ovo Olimpijske igre!

– Dolazi nam najvažnija utakmica. Veoma mi je bitno da smo u duelu protiv Amerikanki pokazali da se čitava ekipa izdigla posle teškog poraza od Kanade, i to ne jedna ili dve, već svih 12 igračica, koje su pokazale nešto pozitivno. Ako ponovimo tu energiju, možemo da se nadamo dobrom rezultatu
protiv Kine. U pitanju je još jedan kvalitetan, fizički jak tim i biće nam potrebna koncentracija tokom svih 40 minuta, velika borbenost i timsko zajedništvo kako bi ostale u konkurenciji za četvrtfinale, rekla je
selektorka Srbije Marina Maljković.

 
Srbija i Kina su se dva puta sastale na Svetskom prvenstvu u Turskoj pre dve godine. U grupnoj fazi rezultat je bio 65:63 za Srbiju, dok su kasnije u razigravanju Kineskinje bile uspešnije sa 85:69. Prošle godine u okviru priprema za Evropski šampionat Srpkinje su u dvorani Šumice u Beogradu dva puta ugostile Kineskinje i ostvarile dva trijumfa – 88:66 i 79:70.

– Spremne dočekujemo utakmicu protiv Kine. Porazi od Španije i Kanade su bili bolni, najviše zbog toga što smo u većem delu tih mečeva bile bolje i mislim da je utakmica protiv Amerikanki pokazala da možemo biti konkurentne. Daćemo sve od sebe da trijumfom ostanemo u igri za četvrtfinale. Neće biti lako, ali nećemo posustati. Borićemo se kao tim u želji da obradujemo naš narod, zaključila je kapitenka Milica Dabović.

Utakmica Srbija – Kina počinje u petak od 17 časova i 15 minuta uz direktan prenos na RTS 1.

 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter