5
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘KENGURI’ PRESKOČILI ‘ORLOVE’: Poraz Srbije koji bi mogao skupo da je košta (VIDEO)

Objavljeno: 08.08.16 u 21:10

Muška košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, a bolja je bila Australija rezultatom 95:80.

Pobedom Australije protiv Francuske u prvom kolu, današnji duel Srbije sa ‘kengurima’ vrlo verovatno znači da bi pobednik zauzeo drugo mesto u grupi A i tako u projektovanom polufinalu izbegao američki ‘drim-tim’.

Međutim, Australija drugom pobedom u derbi duelu hita ka drugom mestu, a Srbija će se sa Francuskom najverovatnije boriti za treće. Jer, izabranici Aleksandra Đorđevića večeras nisu uspeli da nalaze prava rešenja protiv ‘kengura’ u meču koji je u većem delu bio u egalu.

(Izvor: youtube / best of NBA)

Srbija je posle prvih 10 minuta gubila sa tri poena, ali je u drugoj deonici uspela da dođe do minimalne prednosti od 43:40, kada je Bogdan Bogdanović pogodio trojku sa svoje polovine koja, nažalost, nije priznata.

SA DRUGE PLANETE: Projektil Bogdana Bogdanovića preko celog terena! (VIDEO)

Početak drugog poluvremena je obećavao jer su ‘orlovi’ sa dve trojke Miloša Teodosića došli do osetne prednosti od sedam poena, ali je tu seriju sasekao Metju Delavedova.

‘Kenguri’ su uspeli da uvedu meč u egal, a zatim i povedu poslednjeg kvartala kada su se razigrali Bogut, Mils i Bejns, za koga u reketu srpsk košarkaši nisu imali rešenja.

U poslednja tri minuta Australija je ušla sa četiri poena prednosti, ali se tada igra Srbije potpuno raspala, pa je krajnji rezultat bio 15 poena u korist ‘kengura’.

Najraspoloženiji u našem timu bio je Miroslav Raduljica sa 25 poena, Teodosić je dodao 17, Bogdanović 12, dok su ostali bili znatno slabiji.

Slede Francuzi i najverovatnije borba za treće mesto i ‘lakšeg’ rivala u četvrtfinalu…

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Australija 80:95 (23:26, 20:14, 20:22, 17:33)

Srbija: Teodosić 17 (3 as), Simonović, Bogdanović 12 (8 sk, 3 as), Marković (4 as), Kalinić (4 sk), Nedović 9 (4 sk), Birčević 5, Raduljica 25 (13-7 za dva poena, 3 as), Jokić 7 (3 sk), Štimac, Jović 1 (7 sk, 3 as), Mačvan 4 (3 as).

Australija: Mils 26 (8-6 za dva poena, 4 izg.l), Bogut 9 (12 sk, 6 as, 3 bl), Ingliš 10 (3 sk, 5 as), Delavedova 23 (4-3 za tri poena, 13 as), Brokhof 4, Berstou 2, Lišč 2, Bejns 10 (7 sk), Andersen 9 (6 sk), Motum, Martin.

[/stextbox]

 

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter