0
Košarka

FOTO: STARSPORT

RIO 2016: Venecuela precrtana rutinskim trijumfom od 24 razlike

Objavljeno: 07.08.16 u 05:16

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je otvorila Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i to nad Venecuelom rezultatom 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21).

Za svako takmičenje je vrlo važno da se počne sa pobedom, a posebno za Olimpijske igre na kojima košarkaške selekcije Srbije nije bilo punih 12 godina. To su srpski ‘orlovi’ uspeli i to bez većih problema, te je Venecuela poslužila tek za lakši trening pred nastavak takmičenja.

Simpatični Južnoamerikanci, koji u Riju nastupaju bez najboljeg igrača Greivisa Vaskeza, nisu imali šta da traže protiv svetskih vicešampiona, iako su držali rezultatski priključak u prvih nekoliko minuta.

Već od druge polovine prve četvrtine Srbija je stekla vođstvo, koje je do kraja meča konstantno uvećavala. Posle prvih 10 minuta bilo je ‘svega’ četiri poena prednosti (18:14), ali je već na poluvremenu bilo plus 21, s obzirom da je odbrana ‘orlova’ rivalu dozvolila svega devet postignutih poena u drugoj deonici.

Vođstvo je raslo i u nastavku, a Aleksandar Đorđević je iskoristio priliku da još jednom uigra tim za predstojeće izazove i na teren pošalje sve raspoložive igrače. Pred poslednjih 10 minuta razlika je iznosila 27 poena (68:41), da bi na pet minuta pre kraja stigla i do plus 30.

Na kraju 86:62 za Srbiju koja će u sledećem kolu u ponedeljak igrati protiv Australije, koja je u prvom meču grupe A ubedljivo savladala Francusku. Taj meč igraće se od 19:15h po srednjeevropskom vremenu.

Najefikasniji na ovom meču bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, ali je izuzetnu partiju pružio i Miroslav Raduljica koji je ubacio 18 koševa uz šut iz igre 7/8.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter