1
AdmiralBet ABA Liga

PROBLEMI U ABA LIGI: Slovenci otkazali učešće!

Objavljeno: 26.07.16 u 13:47

I dok se sve više priča o regionalnoj ligi u fudbalu, veliki potresi pogađaju košarkašku.

Kako saznaje Mondo predstavnici Slovenije obavestili su čelnike lige da u narednoj sezoni njihova dva kluba neće igrati u u tom takmičenju.

Prvak Slovenije Helios iz Domžala i ljubljanska Olimpija informisali su predsednika Mladena Vebera da neće igrati u regionalnom takmičenju.

Helios je javio da ne može da garantuje svoje učešće, dok je Olimpija odustala od plaćanja specijalne pozivnice od 150.000 evra, iako je pre manje od mesec dana upravo ona poslala nadležnima molbu da se liga proširi.

Rukovodostvo ABA lige zadržalo je 14 timova u ligi, a Ljubljančanima je propisalo da kao i prošle godine izdvoje novac za „vajld-kard“, ali „zmajčeki“ su rešili da prvi put u istoriji ABA lige ne izađu na „Jadran“.

Ostaje da se vidi da li će ova odluka uticati na nastup Olimpije u Evrokupu.

Jooš se ne zna koji če klubovi popuniti dva upražnjena mesta, a kao nezvanični kandidati pominju se: hrvatski Kvarner (četvrtoplasirani iz prvenstva), Zlatorog (vicešampion Slovenije), prošlosezonski učesnici Metalac i Sutjeska.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter