2
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘ORLOVI’ ODLETELI PO MEDALJU: Sale o ponašanju, Teo obećao najbolju košarku, Raduljica iznenađen

Objavljeno: 25.07.16 u 11:52

Košarkaška reprezentacija Srbije poslednji put se obratila srpskoj javnosti pred dalek put u Argentinu, a zatim i Rio de Žaneiro.

Ekspedicija srpske košarkaške selekcije danas se poslednji put obratila javnosti pred ukrcavanje u avion za Rim, zatim Buenos Ajres, a onda i Kordobu, gde će igrati pripremni turnir koji će biti poslednja provera pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Selektor, stručni štab i 12 odabranih igrača spremni su za izazove i svesni očekivanja koje od njih ima cela nacija.

– Zahvaljujem ljudima iz Olimpijskog komiteta. Dali su nam prava uputstva, a nadam se da imamo i prava uputstva za našu igru na Olimpijskim igrama. Na pravi način ćemo lepim ponašanjem predstaviti našu zemlju. Veoma smo ponosni što smo na Olimpijskim igrama. Pobićemo se za medalju – rekao je Đorđević novinarima na aerodromu ‘Nikola Tesla’.

Kapiten Miloš Teodosić više puta je isticao da su Olimpijske igre za njega ostvarenje sna, a sada će biti predvodnik generacije koja posle 12 godina je ponovo na najvećoj sportskoj smotri na planeti.

– Drago mi je što krećemo put Argentine, na poslednji turnir pred Rio. Željni smo da predstavimo Srbiju u najboljem mogućem svetlu. Mogu da obećam da ćemo se boriti i igrati našu najbolju košarku, a da li će to biti dovoljno za medalju, videćemo. Želim sreću čitavom timu i vidimo se u Riju – poručio je Teodosić.

Centar Miroslav Raduljica istakao je da je košarkaška reprezentacija obično odlazila na mala vrata, a dočekivana na velika. Sada je situacija drugačija pri odlasku u Južnu Ameriku.

– Nismo navikli na ovako velike ispraćaje – počeo je u svom stilu Miroslav Raduljica.

– Vi novinari i cela javnost ste uvek nerealni što se tiče očekivanja. Nema šta da pričamo o tome, dosadili smo i sebi, ali u pravu je selektor kada kaže da je svaka sledeća utakmica najbitnija. Radimo bez buke. Faliće nam Nemanja Bjelica, ne samo kao igrač, već i kao drug i brat. Ali mi smo grupa i tako funkcionišemo – zaključio je Raduljica.

Kao što je poznato, u avionu se našlo mesta za 12 igrača: Stefana Jovića, Marka Simonovića, Bogdana Bogdanovića, Nikolu Kalinića, Milana Mačvana, Stefana Markovića, Nemanju Nedovića, Miroslava Raduljicu, Miloša Teodosića, Nikolu Jokića, Vladimira Štimca i Stefana Birčevića.

Srbija će na OI igrati u A grupi sa SAD, Francuskom, Australijom, Kinom i Venecuelom, a prvi meč igra protiv Venecuele 6. avgusta.

0
0

2 Komentara

  1. Jel sa izgubljenim mačvanom i prosečnim birčevićem,a igrači poput bobija ,micova, gudure ,mitrovića i još mnogo njih, a da nisu igrali za partizan

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter